onsdag 1. april 2009

Det er viktig å påskjønne seg selv litt iblant

Hei alle sammen : - )


I dag har jeg vært en tur på Haukeland sykehus. Jeg kvidde meg som en hund på forhånd, og var ganske lettet da jeg endelig kom meg ut igjen !!!!!! Takk og pris, 9 måneder til neste gang, for vi må nemlig holde litt øye med meg ! Det hele er egentlig helt udramatisk, jeg er frisk som en fisk. Hadde bare en kontrolltime med nesa mi, som har voldt meg mange problemer og en stor operasjon de siste årene. Derfor kvir jeg meg til disse kontrollene. Legen var nemlig ikke helt fornøyd med arbeidet sitt, det hadde oppstått en feil mente han, så han vil gjerne ha meg under kniven igjen. Men jeg sier nei, nei, nei nei. NEI !!! For jeg er nemlig veldig fornøyd med arbeidet hans, og aldri om jeg utsetter meg for flere neseoperasjoner dersom jeg kan unngå det. Rett skal være rett, jeg spurte om det var en avgjørende og viktig faktor for helsen min, jeg er jo voksen, og må man så må man, jeg er i stand til å ta meg sammen dersom jeg må. Men det var heldigvis ikke nødvendig. Så dersom noen av dere, når dere er på plantasjen fore eksempel, går forbi en dame med ørlitegrann skjev nese og interessante plystrelyder når hun puster (det er kun når jeg er forkjølet) må dere gjerne stoppe og hilse på Lisemoren : - )
Den gode nyheten er at jeg hadde med meg tre hageblader da jeg forlot sykehuset. Narvesen på sykehus vet dere, de har skikkelig utvalg i blader. Jeg sa til meg selv at det var det minste jeg fortjente, etter en såpass ubehagelig konsulatasjon og undersøkelse. For tro meg, det er ikke behagelig å bli lyst inn i nesen med en laaaaaang lommelykt som det føles som om de stikker helt ned i drøvelen på deg. Da er det godt å ha et mål i sikte, med en belønning i andre enden. Jeg er ganske god på å belønne meg selv, og det kan jeg virkelig anbefale andre å gjøre også. Man bestikker rett og slett seg selv, for slik å fremme økt motivasjonen og inspirasjon til å få gjennomført kjedelige oppgaver, eller andre ting man virkelig kvir seg for.

Innlegget i dag har jeg krydret med forskjellige belønninger jeg har gitt meg selv.


Andretypiske Lisemoren belønninger er :

Et langt bad med et ukeblad eller en kopp te, dersom jeg ikke gidder å gå ut. Det behøver ikke alltid å koste så mye. Det handler mest om å gi seg selv litt luksusfølelse i hverdagen. Så får heller klesvasken seile litt for seg selv så lenge, om dere skjønner hva jeg mener. Det er jo alltid noe som burde vært gjort i går. Men en klesvask blir nå engang aldri stjålet.
En kopp te sammen med en god bok og bena høyt, enten i en stille krok i hagen, eller foran peisen. Her må man selvsagt vurdere vær og føre forhold nøye, og ikke begi seg ut alene i storm.

Sove så lenge jeg vil neste dag (som gjerne er søndag) når jeg vet at jeg skal stå opp til et nyvasket hus for eksempel. Det er luksusfølelse det, for en trippelarbeidende mamma !!


En bitteliten runde i interiørbutikker, freteks eller hagesenteret. Dette er vel den belønningen som virker best.


Gå ut og spise med mann og barn. Når jeg har gått noen timer, og tatt huset så det skinner, er det nemlig ingen som får legge ifra seg så mye som en smule på disken den første timen her, nemlig.

Ut og jobbe i hagen (dette er også veldig motiverende og virker hver enestegang)
En tur i en bokhandel fungerer også fint.
Dersom det virkelig er vrient å motivere seg, lover jeg meg selv en real bukett, eller noen nye blomster i vinduene. Da må jeg bare ta huset, for ellers er det meningsløst å kjøpe buketter syns jeg. Da vil jeg at det skal skinne. Så får jeg gjort det også.Ungene mine derimot lar seg ikke kjøpe. Gid jeg kunne sagt, en is til alle som rydder rommet, eller noe i den duren, og så, som ved et trylleslag var rommet ryddet. Men neida, den går ikke på ungene mine, ikke bedre belønninger heller. Jeg kjenner en dame som driver å tar tiden på ungene sine. Få se hvor fort du rydder rommet, jeg tar tiden, sier hun, og ungene av gårde. Mens jeg, som er pedagog og alt, rett og slett må ty til andre mer eller mindre kreative metoder for og få ungene mine til å gjøre ting her i huset.


Belønnins systemer er kanskje ikke like virksomt på neste generasjon ? Mine unger er i hvertfall litt sånn ; nei jeg trenger faktisk ikke en femtilapp jeg ! hvis jeg prøver meg som lokkedame. Men nå skal jeg iallfall jeg skjemme bort meg selv. Med belønningen min, som virker like godt på meg hver gang. Her sitter jeg med Lantliv,, The english garden og Hageglede foran meg så nå skal jeg bare nikoser meg.
Håper dere andre også koser dere : )

6 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Herlig å belønne seg selv av og til og virkig og et must...spør du meg...
Jeg skla holde øyner og ører åpne for en dame med slik beskrivelse...selv og jeg både ser og hører dårlig :O=)

Flotte bøker da...

ha en herlig onsdag...trodde det v ar fredag i går.. ble ganske skuffet når jeg oppdaget detbare var tirsdag :O=)
Klem .

oline's skattekammer sa...

Heia, ja heldigvis så er det noen av oss som er svak for belønning og bestikkelser! Jeg kan få meg til å gjøre nesten hva som helst, bare jeg vifter med en "gulrot" i den andre enden! Men tror, som deg, at vi er en utdøende rase! Uansett, nydelig blogg du har, selv om jeg synes de pinnedyra virker litt "skumle". Ha en nydelig uke videre!!

Anne-Berit sa...

Viktig å belønne seg selv,både for å motivere og belønne.Man skal da være snill mot seg selv.
Bare du selv er fornøyd med nesen din,så hva i allverden skal du med ny operasjon da?Skulle nok hatt lyst å fiksa litt på snytskaftet,men nå er jeg blitt så gammel at nå får det bare være.
Ha en fin dag!

Merethe sa...

Det ER stas å belønne seg selv med noe innimellom. Jeg kjøper meg også noen fine blader og føler nesten litt andaktsfølelse når jeg skal begynne å bla i den. Barna er vist like uansett alder og sted de bor. De har i overflod.Ha en fin kveld. :)

Guttemamma sa...

Tusen takk for koselig hilsen!! Skjønner godt at du unnet deg en belønning....og neseoperasjon høres virkelig ille ut...!!Godt at du slapp å gjøre noe på nytt!! Ser du er i gang med planlegging av hagesesongen, klarer ikke å enke på det ennå jeg med all denne snøen...
Ha en flott påske!!
Klem fra Anette

Henriette sa...

Belønningar er kjempeviktig!!!! Eg er og god på å finne belønningar når det er noko eg gruar meg til....

Er eg på plantasjen i Bergensområdet skal eg ha øyrene opne for naser med plystrelydar, hi,hi.

I morgon reiser eg på hytta, og då vert det nok stille frå mi side, om eg ikkje får dilla på mobilblogg;)

Ha ei strålande påske.
Stor påskeklem frå Henriette:0)