mandag 17. august 2009

nysnekret hylle og plantebord, detaljer fra prosessen.


Hei alle sammen.
Jeg lovet å komme tilbake med noen bilder tatt i solskinn, men det var jammen enklere sagt enn gjort. Vårherre mener det sikkert godt, men vi har fått mere nok av vår del av regnet nå, sukk.
Disse bildene tok jeg mens solen såvidt tittet frem, før regnet kom for alvor igjen.


Jeg er godt fornøyd fremdeles, og det var kjekt å få se det hele i dagslys. Ser dere hvor fint det blir med alle pelargoniumene. De har blitt skikkelig svære i sommer, men de har mistet mange blomster til regnet.

Et tips angående pelargonium som er svært aktuelt for Bergensere og vestlendinger : Her på våre kanter de stå under tak for å være fine og bli store, for de tåler bare ikke regnet.

Her ser dere hvor enkelt jeg har gjort det med plantebordet mitt, som har kostet meg nøyaktig den nette sum av kr 250.- som var det jeg betalte for hobbyplaten jeg laget hyllene av.

Jeg har brukt lekablokker vi hadde igjen fra vi bygget huset og hobbyplater til å lage plantebordet mitt med. Det er både solid og stødig, og beveger overhodet ikke på seg.

Som dere ser har jeg tre plater, to til hyller og et bord øverst. Alle er malt hvit, og den øverste, som skal fungere som plantebord, er trukket med tykk, gjennomsiktig plastikk (selvklebende på nedsiden). Den midterste hyllen er litt grunnere enn de andre to, fordi jeg skal kunne sette høye vaser,potter ol foran den.

Dette syns jeg er et vakkert syn. Sinkpottene er fra indiska, kjøpt på supersalg, he,he. Pelargoniumene er blitt alt opp i Lisemorshaven fra bitte små avleggere.
Det meste av tingene her har jeg hatt lenge, men fugleburet er på salg hos KID akkurat nå.

Forhenget er fra en stor rull jeg har fått med hvit lerret og som jeg har hatt i mange år. Det er bare lagt rett under øverste hyllen. Foran holdes det oppe av en passelig grein jeg klippet av et tre i hagen og rett og slett la over fra ene lekablokken til den neste. Fort og raskt, og kanskje må jeg gå for en mer varig løsning på sikt, vi får se. Når jeg skal ha noe fra hyllene bare løfter jeg forhenget opp.
Jeg er fremdeles like fornøyd med hyllen, og kommer nok til å snekre både det ene og andre fremover dersom bare tiden strekker til. Jeg har mange ideer, og før eller siden kommer de nok hit på bloggen.

Dette er erteblomststaudene mine som jeg har ved døren. De fortjener å bli vist i dagslys de også, og det kommer nok felre bilder av dem etterhvert, men engelen har tatt dette og jeg har lovet å vise det. Erteblomster kan lett bli stygge nederst, og derfor har jeg plantet en pelargonium her. Den dekker alt det nederste og de to kler hverandre.

Jeg har desverre mistet litt kontrollen med denne som burde vært bundet mere opp og klippet litt. Men den var blitt slik mens jeg var på ferie, og den andre som jeg prøvde å få på rett kjøl igjen knakk bere sammen og kastet knoppene, så denne skal få henge i fred. Erter liker ikke å bli køddet med.

Her får dere inntrykk av hvordan den henger ved inngangsdøren min. Stadig vekk når vi har lukket døren henger det en blomst eller to innenfor og skinner i gangen vår. Jeg er ellers så lei den teak-døren at jeg kan bare ikke få sagt det. Nå vurderer jeg helt seriøst å male den svart, skinnende svart. Hva tror dere om det ?
Til de av dere som lurte på hvor jeg har gjort av alle pelargoniumene mine kan jeg fortelle at noen står inne i vinduene, de fleste står ute her i inngangspartiet, og noen har jeg gitt bort i løpet av sommeren når jeg har vært bedt bort. De som henger her er ikke halvparten så store som de jeg har pottet om, så det lønner seg å gi dem nok jord og gjødsel.


Mange av pelargoniene mine har stått under en benk i hagen helt til nå for å vokse og bli store og fine. Nå er det ikke så veldig mye igjen av resten av blomstringen her i inngangen, og derfor blir alle pelargoniumene flyttet hit nå. Dermed er det like frodig og mye blomstring her igjen.
Slik flytter potter og blomster rundt i Lisemorhagen hele sommeren etter sesong.
Som dere ser av bildet over er det ikke så værst til å være i slutten av august og etter fem uker med relativt dårlig vær og regn, regn, regn. Vi må tross alt se lyst på det. Nå begynner skolen igjen og da, da blir det nok godvær igjen.


Nå har jeg faktisk glemt å henge hageredskaper opp her, det må jeg gjøre noe med. Jeg elsker for øvrig det grønne, frodige fra plantene, når det er satt sammen med det hvite interiøret, enten det er ute eller inne.

Dette blir en travel uke for meg, men barna er klare for skolestart med nye sekker, velfylte penaler, nye klær og sykle-sammen-til-skolen avtaler, så det er heldigvis ikke noe jeg trenger å gjøre i siste liten i år, takket være regnet.

Jeg ønsker dere alle sammen en flott uke !

Klem fra Lisemoren

16 kommentarer:

LIVS LYST sa...

Så koselig dette ble!!! Kjempe fint!

Hilsen Liv

Mitt hvite hus sa...

Sier igjen jeg wow.... så vakkert og frodig inngangsparti...
Virkelig flott både hylla og plantebordet ditt... helt imponert over erteblosmten din også jeg..
Neste år skla jeg være flinkere å gjødsle....

Du er så flink..:*
Klem Kerstin

My home is my Castle sa...

Helt nydelig...
Tenk å bli møtt av et sånt inngangsparti da :) Ja her MÅ man bare føle seg velkommen :)
Hyllen din er bare lekker og såå herlig pyntet :) Ja, plantebordet ditt og..
Vakre bilder

Ha en fin dag
klem,Kari

Maliva`s verden sa...

Wow...så lekkert du har det.Jeg liker når det bugner over,og det gjør det virkelig her hos deg.Det bordet og hyllen var jo bare stilig.Nå skinner sola her,håper den gjør det hos deg også....Klem fra Maliva

Balke gård sa...

Så utrolig flott og frodig! Og hylle og benken var knallfine!! Gratulerer! Jeg også vil ah grønne fingre....Men hagesenteret elsker meg;-))

Klem, Marianne

Kjeruben sa...

For eit nydelig inngangsparti!
Og eg hadde heilt klart malt døra svart. Har sjølv malt mi bonderaude svart, og er veldig fornøyd med det... kanksje bortsett fra at no vises støv og skitt veldig godt på den...men det er det verdt! :-D

Hverdagen vår sa...

Det ble jo så fint, og nydelig velkomst til de som kommer på besøk:)))
Utrolig flotte plantene dine-

Legger deg til i listen min jeg så får jeg fulgt deg videre på bloggen din-

Ha en fin uke

Klem fra Eli

Anita fra hjerterommet sa...

Smart hylle du har laget! Å trekke den oøverste platen med gjennomsiktig plast var jo veldig smart, og at det er lim på ene siden. Hvor får man kjøpt slik plast a tro?. Jeg har en trillebår i tre jeg skal fylle med blomster neste år og hadde vært smart å beskytte tgreverket med slik plast. :)

Ang de nydelige pelargoniene dine, tar du de inn om vinteren eller lar du de stå ute?

Hverdagen vår sa...

Hei igjen, nå hadde jeg ikke jobbet hele uken i forkant av helgen, hadde fri mandag og tirsdag:) men allikvel jepp til tider så drives det rovdrift på oss som er på jobb, desverre så er det sånn i ferietiden og helger med mye sykdom, da blir det oss som er igjen som må få det til å gå rundt, stenge kan vi jo ikke.
Men, klart en merker det, men etter flere år i helsevesenet så blir man vant til at sånn er det også, jeg har blitt flinkere til å sette ned foten, for det er slett ikke verdt det, hverken i penger eller noe annet, familien kommer først det har jeg lært meg.

Tusen takk for hilsen:)

Klem fra Eli

Anita sa...

Det var et kjempeflott inngangsparti du hadde der...og det koselige plantebordet. Kunne jammen meg laget meg et jeg også, når jeg nå ser hvordan du har gjort det!:-) Flott var det, og de flotte pelargoniene du har. Jeg har et par hvite som jeg har stående her, og det er helt sikkert at de ikke liker regn....mine er ikke vakre lenger! Men jeg får ta og plante dem om tror jeg, gi dem litt omsorg, gjødsel og tak over hodet....:-)

liven sa...

Åh så nydelig hos deg Lisemoren!!
Kjempefint!!!! Frodig!!
Jeg har også hatt pelargoniene under tak for de blir fort ødelagt av å stå ute!!
Erteblomstene trenger mye næring har jeg lest og jeg synest de blir bedre når dem får en dæsj i vannet!! Blir fort gule om ikke!!
Har malt mine teakdører jeg...i fjor!!
Svart blank....og det funker det og jeg er så fornøyd!!

ha en fin kveld og fortsatt fin uke:o)

lavendel mio sa...

Nydelig!!!
Plantebordet var kjempesmart!
Helt utrolig hvor det blomstrer hos deg:)
Har satt mine pelargonier under tak , så de ikke regner vekk.
Håper på fortsatt fint vær, da:)
Ha en fin kveld,klem:)

Lenemora sa...

Så utrolig koselig du har laget det i inngangspartiet ditt. Skikkelig god ide med leca-blokker og noen løse hyller! Og vakkert med det hvite stoffet som henger rundt.

Klem fra lenemora

Mitt hvite hus sa...

Tusen takk for hilsen inne hos meg.. setter velidg pris på det..
Tunge dager er det og svanet er stort... et godt familiemedlem er borte.. men vet at alle de gode minnene bevarer vi for alltid...
Håper du får en fin dag..
Klem Kerstin

Therese fra huset med de rare i sa...

Så fantatisk du har det ute!!! Det må være utrolig å bli møtt av det inngangspartiet når man kommer på besøk. Skulle ønske jeg hadde grønne fingre og ikke drepte alt som kom på min vei:P

Unknown sa...

Hei Lisemor endelig kunne fått lese din blogg. Den er så koselig og fin, mona har skrytt så mye av deg og bloggen din. jeg kommer til å bli en ivrig leser framover.

Hilsen Jacqueline :)