søndag 23. august 2009

Nytt fra hagen

Hei alle sammen.
Ja nå er i sannhet hverdagen begynt igjen, og den er ganske travel. Men nå har jeg endelig funnet litt tid til blogging igjen. Endelig. Etterpå skal jeg en tur innom dere, dersom jeg rekker det før natten faller på.


Fremdeles er det mye vakkert i hagen. Over ser dere en høstfloks i all sin prakt. De er blant mine høst favoritter. De krever omtrent ingen ting, og kommer trofast igjen år etter år. I dag plukket jeg inn store buketter av dem og pynter bordene med da vi feiret engelens 12 års dag. Det ble så fint til alle de hvite dukene og det hvite interiøret.

Her er en av de mange plantene jeg har sådd selv denne våren. Det er en staude, en busknellik, av den korte typen. Jeg syns den er blitt ganske stor allerede og den kom med blomster allerede i slutten av juli. Det er jeg ganske fornøyd med. Nå skal de få komme ut i bedene mine. For jeg evner jo ikke å begrense meg, så jeg har en del av denne planten også, he,he.
Den skal få vokse langs muren sammen med de hvite jeg har der fra før. Da får jeg tuer utover med litt forskjellig blomstring, og klarer dermed å ha noen av dem i blomst hele sommeren og langt inn i høsten. Det er mitt evige mål nemlig. I min hage er det slik at plantene enten må levere eller forsvinne, det er fælt men sant. Men jeg gir dem vekk da, de jeg ikke vil ha selv.Dette er ogsåblomster som ble plantet av frøene mine denne sommeren. En sommerblomst som heter sommerasalia. Vannvittig lett å få til. Blir som regel store flotte tuer av dem, men mine har ikke vært så mye med i år, for de har desverre regnet litt vekk denne sommeren. Men jeg anbefaler den likevel, fordi den er så lett å få til.Heldigvis er mine trofaste pelliser like fine der de står trygt under tak.
.
På torsdag hadde jeg alle kollegaene mine fra jobben hjemme hos meg, og det var kjempehyggelig. De er veldig imponert over meg for tiden, he,he. For ikke nok med at jeg er begynt å snekre, jeg har begynt å sykle til jobben også. Jeg sykler riktignok bare når jeg har seinvakt, men dog. På den måten får jeg halvannen times trim 2-3 ganger i uken, og det får jammen være nok sånn til å begynne med. Så får jeg se hvor lenge det varer.Det er flere enn jeg som setter pris på erteblomststaudene mine. De jeg har dyrket selv har vært veldig flotte i år. Men de jeg kjøpte ferdig for å supplere og då litt fortgang på det hele har riktig nok blitt grønne og kraftige, men de har nesten ikke blomstret i det hele tatt. Man må hvist heller dyrke tingene selv for de beste resultatene. Det har jeg merket meg mer enn en gang.
Vakker er de i hvertfall, og jeg sier det igjen. Denne må dere prøve.De er litt mindre enn vanlige erter og dufter ikke like sterkt, men mer enn nok. De er nydelige syns jeg.

I morgen er det ett år siden jeg begynte å blogge, og jeg driver og prøver å få til en års kavalkade her. Men den får jeg neppe ferdig til i morgen. Så den dender jeg når den er ferdig.
Nå skal jeg ut og vanne alle vennene mine som dere har fått se bilder av over her.
Ha en flott ny uke alle sammen.
Klem fra Lisemoren


7 kommentarer:

liven sa...

Heisann!!
Flinkingen som sykler til jobb!!
Har for mange oppoverbakker jeg så da måtte jeg dusjet........
fine blomster du har sådd og nellik er jeg veldig glad i!!
De lukter jo så deilig!!
Sommerazalea skal jeg notere ned!!
Er begynt å skrive hva jeg skal ha til neste år!
Sår du denne inne eller....og hvor kjøper du frø??
Ha en fin dag og ny uke:o)

Anita fra hjerterommet sa...

Nydelige bilder du viser fra hagen din!
Sommer asalien var jo bare vakker! Er veldig glad i erteblomster jeg også.. hadde de til og med i brudebuketten min.

Kan pelargoniene stå i stuetmp hele vinteren?

Trinola sa...

Å så fine blomster du har !
Her skulle jeg ha vært med nykameraet mitt ;=)) Morsomt og så planter sjøl ihvertfall når de blomstrer så fint ------

Merethe sa...

Oi, :) så mange nydelige blomsterbilder. Ja det er da noe til som blomstrer her også. Høsten nærmer seg, men det kjennes helt greit ut faktisk. Har så mye innendørs å glede seg til.
Den sommerazalea en var kjempe søt.
Ha en flott ny uke og god trim. Flink du er :)

Lunalei ;-) sa...

Så fine blomsterbilder du viser!!!!
Høstfloks er også min høstfavoritt! - Men jeg tror jeg skal prøve den lilla erteblomsten du viser - den var jo nyydelig!!!
Ønsker deg en suuperfin uke!
Klem fra Lunalu

LYKKEBO sa...

Flotte bilder.. Huff her er det ikke mye blomster igjen..Tror høsten er komt for fult hos meg:)

God ny uke:)

liven sa...

Tusen takk!!
Det er notert.......til neste år blir det erteblomst, hagepoppelroser og sommer azalea!!
det er nå sikkert!!
Har nok sagt det før men er mest glad i det som såes rett ut!!
ha en fin kveld:o)