søndag 9. august 2009

skal, skal ikke ! ? !

Jeg har hatt mye morro her på bloggen min de siste dagene. Tidligere har jeg holdt sidene mine helt "rene", uten bilder eller tekst i sidekolonner. Bortsett fra presentasjon og bloggrolleren min da.


Det har egentlig vært et bevisst valg, for jeg syns fort det blir rotete og lite oversiktelig. Men det var også fordi jeg syntes det var så vanskelig å lage malen til siden min at jeg var redd for å miste vitale opplysninger dersom jeg begynte å eksperimentere med nye elementer.

.
I dag bestemte jeg meg imidlertid for at nå skal rolleren min oppdateres. Mange har fått nye navn, noen har sluttet å blogge, og jeg har fått nye bloggvenner og bloggfavoritter jeg gjerne ville ha med på listen. Denne jobben er jeg fremdeles ikke ferdig med, ennå noen skal legges til, når tiden strekker til.
.


.
Det viste seg å ikke være det spor vanskelig, jeg klarte det helt alene, jeg tror det må ha skjedd noen endringer med programmet siden sist jeg prøvde, for nå kom jeg rett innpå og det gikk veldig greit.

.

Dermed tok jeg jo litt av og durte innpå masse bilder både her og der. Jeg tror nok ikke jeg kommer til å ha dem liggende på sikt, men hvem vet.

.

Jeg klarer ikke å bestemme meg for om det ble rotete eller ikke. Litt finpussing er det også igjen, for noen av bildene ble små, til tross for at de ble lastet opp på nøyaktig samme måte (tror jeg da) Dette skal jeg utforske nærmere en annen dag.

.

.
Men jeg klarte å lage det til slik at en bare kan klikke på bildet og så kommer rett inn på aktuell side og lese videre der. Så nå er jeg riktig fornøyd med meg selv, for nå begynner det å gå seg til med den tekniske innsikten.

.

Det neste nå er bare å finne ut hvordan jeg får informasjonen øverst igjen før bildene. Kunne i grunnen godt tenkt meg å ha en rull på hver side av innleggene og, men det fant jeg ikke ut av. Men jeg gir ikke opp.

.

Egentlig var jeg tenkt å ta inn bilder fra hele året rundt, men det ble helt feil. Nå som jeg får det til kan jeg jo også bare bytte dem ut etter sesong. Hvis jeg velger å ha dem liggende slik da. Skal, skal ikke ? Jeg vet ikke ennå.

.

.
Bildene i innlegget i dage er fra kirsebærtreet mitt, som er plantet for å fungere som en parasoll på spiseplassen min på terrassen. Treet er ikke så stort ennå at det er noe særlig skygg av det eller krone på det. Men det er tydelig at det har bestemt seg for å gi meg frukt mens vi venter.
.

Under treet ser det ut som om gresset aldri har vært klippet, men så har vi heller ikke vært hjemme på evigheter, så det er håp. Det er gjerne like greit å vise dere mitt sanne jeg, siden flere av dere ser ut til å tro at hagen min er fin hele tiden. Det er den selvsagt ikke, jeg bare viser dere det som er fint. Lygeblogging, ville Emmeline kalt det.


.

Ha det bra så lenge. Jeg har ennå ikke vært innom så mange etter ferien, for jeg ble så revet med da jeg fikk litt kontroll på teknikken her.

4 kommentarer:

Lunalei ;-) sa...

Ja, det er artig å forandre litt på bloggen. Jeg fikk til og med til 3 kolonner - etter litt om og men! Jeg opprettet en testblogg som jeg kunne eksperimentere fritt i, slik at jeg ikke skulle komme til å slette noe!
Jeg synes du har vært flink!
Ønsker deg en fin søndagskveld!
Klem fra Lunalu

Mitt hvite hus sa...

Jammen så flink du har vært da.. moro når en får det till. sysn det er koselig med litt av hvert på siden jeg...

Herlieg moreller...
Klem Kerstin

Anita fra hjerterommet sa...

Så fin bloggen din har blitt, du viser jo mer av deg da ved å ha litt bilder av det du liker/holder på med på bloggsiden din.

For å få 3 kolonner på du lage ny mal.. jeg har ikke turd dette selv, uansett viktig at du lagrer din egen blogg før du setter i gang. I bloggen "som mine dager er" får du tips om hvordan du skal lagre din egen blogg. Hvordan du lager 3 kolonner står det også oppskrift på i en eller annen blogg, men husker self ikke hvor.. lykke til da:)

Henriette sa...

SÅ flink du har vært:) Kjekt med litt fornying av og til. Hagen din er berre såååå fin. Hos meg har det blitt dårleg med hagestell i sommar,har rett og slett vore for mykje vekke, men verandaen har eg klart å halde i orden;)Hadde stooooore planar tidegare i sommar om å lage eit inlegg med fattigmannsorkideane, men det var før sneglane åt dei første og resten først tørka, og så drukna:( Lever i håpet om at dei siste eksemplara skal rekke å bløme før hausten kjem....Ikkje lurt å reise vekk mykje når ein har lyst på fin hage......

Ha ein flot dag.
Klem:0)