søndag 3. mai 2009

Vår og nytt liv : )


Vi var på vårdag på barnas skole, og da fikk vi holde de nydeligste små kyllinger. Engelens klasse hadde hatt dem til ruging med varmelamper og rugekasse, og de fikk full jobb med å ta seg av 12 små kyllinger for noen uker. De var skikkelig søte. Dessuten var de ikke redde, for de var så vant til å bli holdt og kost med. Engelen dukket opp flere timer forsinket fra skolen hver dag, for hun måtte jo kose med og ta seg litt av kyllingene. Vi har jo tross alt ikke så god tid i skoletiden heller, var forklaringen vi fikk. Barna her ville nok gjerne hatt dem med seg hjem, ja. Men etter pinnedyrholdet vårt skjønner de at det går ikke med flere dyr her på en stund her.
Lurven min er alle dyrenes venn, han elsker dem, og har faktisk skikkelig dyretekke. Selv den lite sosiale nabokatten, som går digre omveier for oss andre, legger seg på ryggen for lurven, slik at han kan klappe den på magen. Lurven koste seg derfor veldig på skolens vårdag. Det gjorde vi andre også, jeg ante ikke at kyllinger var så myke og gode. De la seg godt til rette i hånden vår, og dersom vi klappet dem etter engelens anvisninger lukket de øynene og sovnet. Dermed ble lurven og kusinen sittende i det klasserommet nesten hele vårdagen, med kyllingene i fanget.
Nå har kyllingene flyttet hjem til en i klassen og noen til Stend jordbruksskole, håper de får det fint der : )


Her er årets første marihøne, eller lykkedyr, som barna her kaller dem. En bitte liten en som ungene fant i blomsterengen. Håper den roper på alle vennene sine og hjelper meg å holde bladlusen unna rosene mine her.Da jeg kom hjem fra påskeferie hadde disse skjønne løkblomstene dukket opp. De er også fra min utbyggingsglade søsters have, og har nok fulgt med noen stauder som kommer senere de også, for jeg ante ikke at de var blitt med oss hjem. Men det var masse løker som jeg tenkte at de kan da bare være med når jeg planter, det kommer sikkert noe fint opp, og det gjorde det virkelig. Er det noen som vet hva de heter? Det regnet denne dagen, og det kan være vakkert det også, syns nå jeg. Når solen kommer frem etter regn glitrer det nydelig i bedene i hvertfall. Men hvem tenker på regn når det har vært mer enn to uker med sol fra skyfri himmel. Jeg syns trær og blomster og stauder, ja alt egentlig, er ekstra tidlig ute i år.


Hurra for våren og det nye livet som kommer for fullt nå : )

4 kommentarer:

liven sa...

Så herlige bilder!!
Nydelige små nøster og jeg kan se at barna koser seg:o)
de får det godt på Stend!!!

ha en fin søndagskveld.o)

Mitt hvite hus sa...

ååå så skjønne de er....herlig for ungene og oppleve slike små dyr...holde de og kose med de..

Ønsker deg en fin uke start
Klem Kerstin

Anne-Berit sa...

Kyllinger er helt skjønne små vesener.Kjekt for unger å få prøve å ha ansvar for dyr,og få anledning til å kose med dem under tilsyn fra voksne.
Det skulle vært mulig for alle barn å få leve sammen med et dyr.
Ha en fin uke!

home 4us sa...

Å for en opplevelse det må være for de små å få holde slike små nøster:)
Fine vårlige bilder:)