mandag 4. mai 2009

Endelig er frokostplassen klar : )

Ja nå går det for seg her i Lisemorshaven. Trivselsfaktoren er høy, og har en klar sammenheng med hagearbeid og sol fra skyfri himmel.
For to uker siden fikk stolene og bordet på frokostplassen trekket sitt på igjen. Da ble det sommerfølelse med det samme. Opp med noen hengepetunia og den gode stemningen var sikret. Ennå er det ganske tomt her, men snart ser det ut akkurat som i hederen min på bloggen. I bakgrunnen har jeg bed i kasser. Her kan dere se at påskeliljene fremdeles blomstrer, skjønt de er på hell. Her har jeg allerede en klatrerose og to klematis, som jeg har store forhåpninger til. Men jeg må nok plante to klatreroser til her. Håpet er at jeg skal ha en rosa vegg i bakgrunnen her, med blomstring fra tidlig vår til sen høst. Innimellom roser og klematis har jeg erteblomst staude, og den var fantastisk i fjor og forfjor. Den er allerede på full fart igjen, det er som å ønske en kjær venn velkommen : ) Denne stauden må dere virkelig prøve dersom dere ikke har den fra før. Mine er plantet fra frø, men de har dem i hagesenterene også.
Her ser dere litt av travelheten her hos meg. Både Magnoliatreet, Plommetreet og Morelltreet mitt blomstrer som gale her. Dessuten kommer barna med nye buketter med markblomster hver dag. Jeg syntes også de søte skoene til gutten min sammen med blomsten kunne være med. De hadde vært innom søledammer og gjørme så ingen trodde de noengang ville bli restituert igjen. Men se på dem nå, etter en runde i vaskemaskinen. De skinner om kapp med vårsolen mens de tørker : )

Over ser dere bilder fra da jeg skulle så (det er to uker siden, men det er ikke bare bare å tid til å alt inn på bloggen, så jeg viser det nå). Snupien (nabojenten og min søsters datter på ni) ville gjerne hjelpe meg, og det var hyggelig syns jeg. Mine egne gartnerlærlingen gadd ikke i år, sukk. Vi må merke blomstene så vi vet hva vi har sådd sa sa jeg, klok av skade, for der har jeg litt å gå på. Jeg gjør det, sa snupien og så skrev hun med sirlige bokstaver : BLOMST og satte stolt merkepinnen ned i boksen vi akkurat hadde sådd i. Jeg ble så full i latter, men fikk da sagt på en fin måte at vi måtte skrive navnet til blomsten også, for blomster heter litt forskjellige ting. Ingen problem for snupien, som tok poenget med det samme, skjønt hun dobbelsjekket fakta med en liten titt på frøposene mine. Å ja, det var lurt, sa hun fornøyd og rettet det på et blunk.

Etter å ha kjempet med et par frøplanter inne, som ble satt ut alt for tidlig (de er i live, og kommer nok til å begynne å vokse igjen når det blir litt mildere om nettene, stakkars) er det nå altså endelig plantet frø ute, noe som burde vært gjort i midten av april ,eller før, egentlig, men noen år er jeg litt sent ute. Jeg planter i gjennomsiktige plastbokser fra IKEA, setter dem inntil husveggen, opp på en benk, med plastikk over. Plasten løfter jeg vekk om morgenen når jeg går på jobb, så setter jeg den på igjen når jeg kommer hjem. Best å unngå at de blir stekt i solen vet dere. Dette har fungert supert for meg i flere år. Nå i mai er ikke det noe problem å så rett i bedet heller her i Bergen, men det hadde nok vært for tidlig i april.Dette har vi sådd, og det er sikre blomster som aldri skuffer, supert for alle nybegynnere :


Hagepoppelrose,


Erteblomster (både staude og sommer),

Peonvalmue,
Fattigmannsorkide,

Sommerasalea,


Ormehode,

Pyntekosmos,


Skjermsløyfe
Her er den fine benken jeg er så glad i. Under ser dere noen av stiklingene og frøplantene som har bodd inne, blant annet : pelargonium, hagepoppelrose, pyntekosmos, ertblomst-satude, pluss litt annet. Jeg gleder meg til de blir litt større.
Ha en flott start på uken alle sammen
og
Velkommen igjen her i Lisemorhaven : )

13 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Nydelige hagebilder fra deg,og enda finere skal det visst bli ettersom jeg forstår.Her er vi bare kommet til rakingen ennå,det begynner så vidt å sprette i blomsterbedene.Men det blir,det blir...

liven sa...

Ja her var det å zoome godt inn på bildene!!
Måtte jo se hva du hadde sådd!!
Trodde erteblomst bare var i sommerblomster og ikke som staude....
Letet etter frø på lørdag men da fant jeg ikke....skal lete videre!
Men nå tror jeg at jeg vil se etter stauder jeg da....
Morsomt med disse blomsterskiltene....hihi:o)
Her har jeg vært ute i timesvis i dag og er mørbanket i kroppen!!
Herlig....og har fått gjort en hel masse!!
Nå regner det her....men i morgen skal jeg nå på jobb da!!

Ha en fin kveld Lisemoren....og kjekt at du kommer med innlegg ofte nå:o)
Blir veldig inspirert av å lese om andre hagegale vet du......

På landet sa...

Ja her var det masse fin, tror du skulle vært en tur i hagen min jeg ;)

Gøy med blomstrer, jeg skal se etter erteblomstrer =)

Ha en fin mandags kveld.

liven sa...

Tusen takk!!
Da burde jeg finne dem her i nærheten da:o)

Skal se om jeg får stukket oppom allerede i morgen!!
Spennede....synest de er så fine!!
Kos deg....og mens vi venter på at regnet skal lette får vi bruke tiden til planlegging:o)

in my garden sa...

Fint det blir hos deg,og så flittig du har vert.Syntes historien om nabo jenta som hjalp til hvar utrolig herlig!

Mitt hvite hus sa...

Jeg blir stum av beundring her jeg nå...så mye vakkert..den erteblomst stauden ble jeg nysgjerrig på... hvor kjøper man den ???

Liker så godt trekkene dine på stolene jeg...har tenkt på hva jeg kan gjøre med min egne stoler...

Så mye du har sådd da...du er jo en superflink gartner.... kommer du hjem til meg å gir gode råd+?
Hihihi...
Klemmer 0)

lavendel mio sa...

Her var sommern kommet for fullt ja:))
Helt utrolig idyllisk:)
Tenk å få sette seg ned her og kose seg med en kopp kaffe...det er lykke det:))
Ha ei koselig uke,klem:=)

Randi sa...

For en drømme plass du har....sånn plass må jo være som en oase.
Her blir det lenge til jeg får laget meg små oaser. Men iløpet av sommeren må jeg vel få til ett eller annet.
I går kjøpte jeg meg små potte roser for å ha ute...nydelige rosa roser. De skal jeg plante i en stor tre kurv min mann har fikset for meg:-)) gleder meg til å vise den frem. Må male ett strøk til først.

Ha en flott dag.

Marianne sa...

Så fin hage og hyggelig uteplass dere har, lykke til med plantene! Takk for kommentar hos meg, heldigvis er vi noen som fremdeles liker håndarbeid og kanskje sender den gleden videre til neste generasjon : )
Hilsen Marianne

Anita fra hjerterommet sa...

Flotte hagebilder, gleder meg til å se resultatet av alt du har sådd... speiselt den med blomster.. mener erter.. herlig!! he he.......

Guttemamma sa...

Du er hagedamen fremfor noen her inne:-)

Henriette sa...

SÅ fint det vart hos deg:0) Det er fantastisk no når me kan "flytta ut". Eg har og litt frå liggande som eg skal så ute, men no vart det jo litt kaldt igjen, så eg ventar litt til.......Har i alle fall fått ordna litt på terasen, så eg kan nyyyyyta solgløtta når dei dukkar opp. Fekk ikkje mindre lyst til å pynte på terassen etter å ha sett i dagens blad;)

Underbuksa skal prøvast ut før 17. Fordelen er at det er nokså vanskeleg å sjå høygravid ut i Hardangerbunad;) Rimeleg ettersittande og smal i livet;) Eg er og usikker på om det er verdt å kutta ut kosen for å passe inn i "Idealet", men eg har insett at eg må øve MASSE på å kose meg berre litt. Er veldig god på å kose meg heile tida, hi,hi;)

Ha ei flott hageveke. Eg håpar på opplett og plenklypp i måro.
Klem frå meg:0)

Mitt hvite hus sa...

Hei igjen ...

Takk for tipsene ...skal kikke etter disse i morgen jeg... Jegm kunne nok tenkt meg staude altså ikke frø...
Ååå så snill du er som vil hjelpe meg med en avlegger hvis jeg ikke finner.. Du er nå en engel da...

Varme klemmer O=)