torsdag 7. mai 2009

Nyheter på kjøkkenet


Nå var det på høy tid med noe interiør her på Lisemorbloggen, så i dag skal dere få være med inn på kjøkkenet mitt.


Jeg er knall fornøyd med kjøleskap og fryseskap løsningen vi har valgt. Den har vi fått satt inn for ikke så lenge siden, før stod det et vitrineskap her. Det var selvsagt mye vakrere, men dette er så mye mer praktisk, og gjør matlagingen, og innkjøpene mye enklere å planlegge i en hektisk hverdag. Jeg var veldig i tvil om jeg skulle velge hvite eller stål, men nå er jeg glad det endte med hvite.Boss-spannet er også et lagersalgs kupp jeg er godt fornøyd med.Det er mye dører på kjøkkenet mitt. Den i midten går inn til vskerommet. Det er veldig praktisk og greit, helt til jeg skal ha besøk og begynner å få dårlig tid. Da havner alt rotet her inne.

Ikke helt bloggifisert, men pytt pytt.

Nå har jeg fått meg en fin lysekrone på kjøkkenet også. Denne lysekronen stod og ropte på meg på lagersalget på Midtun, som jeg tilfeldigvis var innom for noen uker siden. Jeg gjorde noen gode kupp her før jul også. Mye fint hadde de denne gangen også. To slike lysekroner ble med meg hjem, jeg betalte under 300 kr for begge to. Det kaller jeg et godt kjøp. Jeg har en større lysekrone i stuen, men denne nye er nesten helt make, bare i en mindre utgave. Nå henger den på kjøkkenet mitt og skinner. Mannen min hadde hengt den opp på lørdag.


Vi har det sånn hos oss at mannen min står opp og lager frokost til oss andre i helgene. Da barna var små hadde vi mye nattevåk, som jeg tok meg av, derfor ble det mannen min som stod opp med barna i helgene så jeg fikk hentet meg litt inn. Slik fikk vi denne rutinen. Han er a-menneske og har alltid stått tidlig opp, også før vi fikk barn, men venninne mine synes jeg var fantastisk heldig som hadde denne luksusen i helgene. Denne lørdagen kom jeg ned til deilig dekket frokostbord og usedvanlig blide unger og mann. Jeg spiste og koste meg, og da jeg tok frem bladene mine og begynte på min andre tekopp begynte barna (som egentlig hadde løpt fra bordet for lenge siden, men som stadig kom inn igjen) å fnise. Si meg en ting, sa min kjære, ser du noe nytt her eller ? Jeg så på bordet, men der var jo alt som før. Hva da ? sa jeg. Ja ser du noe som er forandret rundt deg eller ? Jeg så litt nøyere etter, og jammen santen : der hang både lysekronen og mine nye liftgardiner i all sin prakt. Og jeg hadde ikke engang lagt merke til det.

Sånn går det når man har den gode egenskapen at man kan stenge ute alt man ikke vil se. Jeg hadde nemlig sett på et vindu med gardin, og et uten gardin, noen uker, for mannen min skulle henge dem opp for meg når han fikk tid. Dette hadde jeg brukt mye krefter på ikke å irritere meg over. Og siden jeg er en dame som velger mine ergrelser med omhu, og dessuten eventuelt muligens kanskje selv kunne klart å henge gardinene opp dersom det hastet sånn, var ikke jeg den som maste.Gardinene er fra Kid, ferdig sydde og helt enkle. Jeg skulle egentlig prøve oppskriften til Emmeline eller Milly Garden, men det ble for fristende å kjøpe ferdige. I vinduene har jeg fått nye blomster, og de skal også fungere som gardiner, etterhvert som de vokser og skjønner oppdraget sitt. Da vil det se slik ut. Bildet under er fra min søsters hus.
Hun har alle vinduene sine slik både i stuen og på kjøkkenet. Men over til mitt kjøkken igjen
Slik ser porselensblomsten ut på nært hold. Når den er en liten avlegger.
Min søster har noen utrolig flotte eksemplarer, de er faktisk fra en avlegger hun fikk av meg for mange mange år siden. Min kom fra en hyggelig kollega, men jeg ga vekk alle plantene mine fordi blomstene lukter så sterkt og da ble jeg rett og slett dårlig. Men de er så dekorative bare med blader på at jeg har bestemt meg for å bare klippe knoppene av før de rekker å spre duften sin. Det er jo helt ille. Det er ingenting som er så skjønt som porselensblomster som blomstrer. Det er en vanvittig lett plante å få til også, så det er bare å prøve. Nå har jeg ihvertfall fått noen generøse avleggere av min søster, hun har vært her selv og plassert dem, og jeg ble veldig fornøyd.

Jeg syns det ble så lekkert med gardinene og lysekronen på plass, og kjenner at det var supert med en liten ommøblering også. Bordet pleier å stå fremme med plater i, og åtte stoler rundt. Men nå tok jeg platene og ekstra stolene vekk, og snudde bordet. Det ble unektelig litt luftigere. Egentlig er jeg veldig klar for å sette inn en kjøkkenøy med barstoler istedenfor bordet, for jeg savner mere diskeplass. Men hva skjer med den nostalgiske sjarmen her da ? Jeg er litt redd for å klusse med den også. Det er bare bittelitt listemaling som gjenstår her på kjøkknet mitt nå. Dessuten et lite flise arbeid rundt komfyren, det vet alle som kjenner oss, for det er vårt marerittprosjekt (var ikke så lett, så vi tok en laaaaang pause) Det er derfor det ikke er bilder av komfyrområdet her i dag. Men jeg har en super komfyr, bare så det er sagt. Jeg er nesten like glad i å lage mat som å jobbe i hagen, nemlig.


Den nydelige klokkestrengen har min svigermor sydd. Vi var på Kystsågeveker i Norhordaland i høst, og der var det husflid og brukskunst utstilling. Der hang slike klokkestrenger (heter det det?) som man kunne oppbevare brettene inni. Å, den var fin, sa jeg, jeg skal jammen høre med Gerden (internt navn på min mor)om hun syr en sånn til meg. Å nei, kan ikke heller jeg få sy en ? spurte min snille svigermor, jeg er tom for arbeid og trenger noe som er greit å få med seg nå som jeg skal ut å reise. Var ikke det snilt ? Er ikke farlig når det er sånn. Jeg synes fargene og mønsteret var så fint

Her kan dere se detaljene : )


Når jeg går inn fra hagen om kvelden kaster jeg alltid et blikk inn kjøkkenvinduet, og da ser det slik ut. Et syn å bli glad av spør du meg.Velkommen igjen en annen dag.

8 kommentarer:

Mitt hvite hus sa...

Så utrolig koselig kjøkken ..falt helt for det siste bildet jeg.. jeg er nemlig en vindustitter.. Enten jeg kjører eller går må jeg kikke inn i vinduene til folk..( jeg går selvfølgelig ikke inntilvinduet da..)
Og hagene må jeg også ha med meg...
Kjøkkenet ditt er en drøm... og jeg skjønner jge gikk glipp av lagerutsalget,,, det er jo ikke lnagt fra meg heller... Jaja får ikke med seg alt.
Men det var jo litt av et kupp må jeg si...
I dag er det fri da skal jeg ut å kikke etter planter og div...

Nyt dagen Klem O=)

Tiril sa...

Kjempekoselig kjøkken, og ikke minst stort å godt.
Herlig med gode vindu på kjøkkenet, det har jeg og, gir så godt lys.
Ha en fin dag .

Merethe sa...

Du har et nydelig kjøkken som du har all grunn til å være fornøyd med. :)

LIVS LYST sa...

Så koselig dere har det!!! Utrolig herlig spisekrok. Og veldig gøy å se kjøkkenet fra utsiden.

Ha en fin dag!
Hilsen L-jo

Henriette sa...

SÅ kjempekoseleg kjøken du har:) Skikkeleg varmt og innbydande. Synes det var koseleg med kjøkenbordet eg, og anbefaler deg ikkje å sette inn barløysing;) Er liksom ikkje det same å ete middag rundt kjøkenøya, kniiis. Me har både barløysing og kjøkenbord, og det vert kjøkenbordet som er i bruk;) Kjekt med den ekstra benkeplassen då, det skal eg innrømma;)

Er ikkje greit når me damene ikkje eingong oppdagar det nå menna har gjordt ein ekstra innsats, hih,hi.

Nydeleg lysekrune. Må tilstå at eg er ein kikkar, og myser inn alle vindu når eg er ute og går tur;)Når eg var liten syntes eg noko av det kjekkaste med dukkehuset var å møblere, tenne lysa, og kikke inn vindauga;)

Ha ein flott dag.
Klem:0)

Anne-Berit sa...

Så fantastisk koselig kjøkken du har.Likte ALT jeg.Flink mann du har som både henger opp gardiner og lamper og lager deilige helgefrokoster også.Så veldig kjekt ut den kjøle og fryseskap-løsningen deres.Vi er iferd med å bytte ut kjøleskapet her,og det der så supert ut.Det blir nok hvitt her også.
Ha en koselig dag!

Kine sa...

Så lekkert og stort kjøkken du har:) Nydelig!

På landet sa...

Heisann, koselig kjøkken du har, Likte blomsten, var ordentlig stilig den i vinduet til søstren din =)

Lager salg, hvor ligger det? Vist det er der ennå da.

Ha en flott dag.