mandag 14. desember 2009

Om å bygge en stall

Denne stallen har jeg bygget sammen med de 18 førskolebarna på jobben, og en
god kollega. Det begynte med at vi bare fikk ta med førskolebarna på julevandringen i kirken, og ikke tre og fireåringene. Det var på grunn av kapasiteten i kirken, julevandringen er veldig populær. Med andre ord måtte vi prøve å tilby dem noe av det samme selv. I år sa jeg til kollegaen min  ok ! vi får bygge en stall. Ja ! sa min kollega entusiastisk. Da gjør vi det da. Eh... hvordan hadde du tenkt deg det hele ? Bare sett meg i sving ! Kom man, jeg sager !  En annen ville sikkert, og med rette, vært skeptisk.Men vi har jobbet sammen lenge, og bygget og laget mye rart før. Under mye fnis og morro.
 Vel, som sagt som gjort. Vi dro i barnehagens egen "skog" (innenfor gjerdet på vår egen eiendom, selvsagt) og saget ned små tynne trær fra de utallige treklyngene. Så bar vi dem ned i barnehagen og inn på puterommet. Der fikk vi opp denne stallen ved hjelp av tau, tape, noen stifter, spiker og en aldri så liten bardunering, sånn for sikkerhets skyld.  Vi brukte mange dager på dette, og barna saget, bar, holdt og jobbet. De var kjempefornøyde da vi var ferdig, og det var vi voksne og. Særlig etter at vi fikk opp julestjernen og lysene.
Bildene mine får jo overhodet ikke frem den nydelige stemningen som er her når både levende lys (trygt i lykter) og de eletriske lyser i mørket her inne. Med litt vakker julemusikk blir det veldig fine samlingsstunder her inne i desemner. Jeg regner med at dere interiørbloggere klarer å se det for dere inni dere, he,he.Vi pleier å lære barna jule-evangeliet ved hjelp av dramalek hvert eneste år. Mange av kulissene er de samme fra år til år, og barna gleder seg veldig. Vi "går" til Betlehem med Maria, Josef, gjeterne, englene og vismennene. Slik lærer vi hsistorien, sangene, samtidig som i undrer oss over så mangt. Vi har mange fine samtaler, der jeg kan love dere at vi får klarhet i litt av hvert, og oppklart mye rart. Vi er også nøye med å snakke om at vi mennesker er forskjellige, og at vi også kan ha forskjellig tro, eller ikke ha noen tro, og at dette er helt greit. Dette er ting noen av barna får med seg og går og lurer litt på.

Over kan dere se litt av kulissene våre. Fra bålet gjeterne sitter rundt til kronen og gavene til vismennene. Vi leker denne leken et par ganger, så alle som vil får velge seg roller. Så skal vi også ivareta nissejulen og går over på snekker andersen og andre kjekke nissefortelllinger og andre tradisjoner som hører julen til. De blir også dramatisert eller visualisert på forskjellige måter.Stallen står slik til romjulen. Barna kan fritt leke med alt utstyret, og de koser seg her inne. De om-møblerer i stallen og setter bo. Kler seg i de fine kostymene og har opptil flere babyer og Jesusbarn i sving om gangen :)

Synes det passer godt å slutte av med et bilde av vårt Jesusbarn, der han ligger med glorien sin på jordens gylne strå. Skimrestoffet i gull har barna dekorert med blomster sammen med kollegaen min. Vi synes det ble veldig fint til krybben. Dynen har han fått låne av en av englene :)


Klem fra Lisemoren

4 kommentarer:

Randi sa...

Kreativiteten er det ingenting å si på hos deg.
Så moro for barna dette må være...ingenting er bedre enn å bruke fantasien og det man har i nærheten.

Ønsker deg fine adventsdager
klem

Mitt hvite hus sa...

Så heldige barna er i din barnehage... så moro o9g kreativt laget da...

En spennende tid i barnehagen nå om dagene kan jeg tenke meg...

Klem Kerstin

liven sa...

Så flinke dere er Lisemoren!!
Denne barnehagen må være kjekk å gå i :o)

Ha en fin tirsdag :o)

Unknown sa...

Så flott julekrybbe...barna i din barnehage er virkelig heldige.
Klem...Ellen