tirsdag 29. desember 2009

Julepynten som snart skal ryddes bortDenne julen har jeg landet på at det er den enkle pynten som ofte er den fineste. Blomster og vintergrønt, kombinert med julekuler og fugler beregnet på treet. Ja og så lys da, masse lys !

I år lå jeg flat de siste dagene før jul. Jeg var skikkelig sjuk og fikk ikke rikket meg av flekken. Først utpå  formiddagen lillejulaften begynte jeg å sige rundt igjen. Men fort gikk det ikke. Heldigvis at vi hadde gjort såpass mye på forhånd. Det var mest juletrepyntrydding og husrydding og vasking som skulle gjøres. I slow motion, men uten stress. Jul ble det og.Litt grankvister og er lite lys slik pynter jo opp på et blunk. Jeg er veldig svak for disse lysholderene her.
Vi har ikke lysene på når ungene forsyner seg da, bare så det er sagt.


 Men det er veldig fint når det står på pynt på min greie kjøkkenreol.

Jeg bruker også alltid blomster til jul. Julestjerner er med på å sette julestemning og julefarger på stuen på et blukk.Jeg er så heldig at jeg har fått denne flott julestjernen av min snille onkel og konen hans. Blomsterurnen det står i er ganske stor. Jeg skal egentlig ha den ute i hagen var planen. Den er en av fire jeg fikk tak i for en rimelig penge på et av høstens loppemarkeder.


Her begynner det å bli jul, men i bakgrunnen ses både støvsugeren og en av juleposene som skal ut av huset, he,he.Jeg har laget en del kranser av brakebusker en ukes tid før jul, og de var både lette å få til og ble veldig fine. Helst ville jeg laget flere kranser av tyttebær, for de var absolutt favorittene mine. Men her frøs og snødde all naturen vekk før jeg rakk å plukke både mose og tyttebær. En normalt sett totalt ukjent problemstilling her hos oss, he,he. En av kransene fikk ligge slik på lysfatet, og det ble veldig fint synes jeg selv.De holder seg ganske fint, men det er direkte grusomt med all stikkingen mens du lager dem. De er bare surret sammen med tynn streng, og de holdt i grunnen fasongen ganske godt. Mne neste gang skal jeg ha en litt tykk streng som jeg surrer dem fast til også.
Denne hyllen fant jeg på koftet da jeg skulle hente julepynten. Den har bestefaren til mamnnen min snekret i sin tid. Nå henger den i stuen vår. Jeg gjorde ingenting med den, bare hang den opp akkurat slik den var.

En annen favoritt som jeg bruker mye når jeg pynter bordene er buketter med juletregrener og roser. Røde til jul  og hvite til nyttår.
Her ligger eplene som skulle pyntet opp ute sammen med granbar. Nå er det så mye snø at pottene jeg skulle kamuflere og pynte er borte uansett, så de ligger her til jeg får pakket dem vekk.Her har jeg også tatt granbar og festet sammen med en fugl. Fort, raskt og fint synes jeg.
Neste år blir det mer av denne pynten og mindre av dill dall. Håper jeg husekr hvordan jeg hadde det :)


Fortsatt god romjul ønskes dere alle
Klem fra Lisemoren

7 kommentarer:

Troen og Haapet sa...

Så enig med deg om at det enkle er ofte det beste!-Og du hadde det kjempe fint og ordentlig "julete"!
Håper helsen fortsatt er i stigende kurve og at du klarer å nyte jule- og fridagene.
Ønsker deg ig dine fortsatt fine juledager;)
Klem

Randi sa...

så koselig du har det...nydelige julepyntet hus...her er det masse rødt...er litt julerød type jeg..
godt du ble frisk til jul, håper du er frisk og rask nå.

Ha en fin kveld

Guttemamma sa...

Masse fin pynt hos deg,godt du rakk å lage jul da og godt du er på beina igjen. Ønsker deg et flott 2010!! klem

Mitt hvite hus sa...

Så nydelig du har pyntet Lisemor...
Enkle er ofte det beste ja..

Godt du er på beina igjen...

Vil takke for det gamle året... gleder meg til et nytt bloggår..
Klem Kerstin

Monica sa...

Så koselig julepyntet hjem du har :)

Ønsker deg og dine Et Riktig Godt Nytt År!

Gleder meg til å følge bloggen din i det nye året.

Nytårsklem fra Monica

Benedicte sa...

Vil ønske deg og dine et riktig godt nyttår, og takk for det gamle

klem fra Benedicte m/familie

Laura Argelati sa...

Lovely blog!
I will link you on my blog and I'd like to invite you to visite also my blog :D

Laura from Italy