lørdag 12. desember 2009

Roser i desemberhagen

Se hva jeg kom hjem og fikk øye på denne regntunge dagen i desember. Flere av rosene mine blomstrer fremdeles så godt de kan i bedet mitt ute. Bildene er ikke så gode, de er tatt rett før mørket kom for fult.




Jeg visste at det var mange roser igjen. Jeg har plukket dem inn hele høsten og satt dem en og en i de små minivasene mine som jeg har funnet på høstens loppemarkeder. Men etter den siste frost og blost perrioden regnet jeg ikke med at det var mer liv igjen i dem. Men jammen hadde disse knoppene slått ut i blomst også.






Se all isen som ligger i bakgrunnen. Roser er utrolig sterke og de blomstrer leeeenge. Særlig her som det er så mildt. Skjønt regnet motarbeider dem hele tiden.





Til og med blomsterertene mine, staudene jeg har fortalt dere om fær, blomstrer trofast ennå. De har nesten ikke farge igjen, men blomstrer gjør de. Det er færlt å tenke på at jeg klippet mesteparten ned og vekk for over en måned siden. I fjor var det nemlig en forferdelig jobb å fjerne dem etter at frosten hadde herjet med dem. Men noen av dem hadde unnsluppet saksen, og nå blomster de fremdeles.





Ja en hage er virkelig et Lykkeland. I hvertfall for meg. Desember og jul eller ei.



Ønsker dere alle en flott dag



Klem fra Lisemoren

14 kommentarer:

Guttemamma sa...

Utrolig...roser er jo aldri feil da,vinter eller ei!
Ha en fin dag,klem fra Anette

Mitt hvite hus sa...

ja det må jeg si... fine var de også... og tenk i desember... Det er moro...

nyt helgen Lisemor..

Klem Kerstin

Monica sa...

Fantasktisk, tenk at det kan blomstre i desember!
Ønsker deg en fin helg :)

oline's skattekammer sa...

Hei igjen, det er så kjekt når man finner blomster som fremdeles er med oss på denne tiden av året! Koselig innlegg om småfuglene. Skjønn fuglemater da, har ikke lagt merke til den typen før! Ha en nydelig lørdag!

AnneKa sa...

Helt utrolig, tenk det, roser i desember:) Og så fine de var. Ha en fin helg!!

Sissel Olin sa...

Åh, den hagen din er bare så vakker:) Nydlige roser!
Ha en fin helg!
Klem Sissel olin

Anne (Moseplassen) sa...

jøsses, staudeblomstererter i blomst fremdeles! Det var utholdende må jeg si!

Også du, jeg har et spørsmål. Som en del av en serie poster om inspirerende dekorasjoner med naturmatreriale har jeg nå kommet til kranser. Jeg ser at du tidligere har vist frem både en tyttebærlyngkrans og en tuiakrans bilder og bruke i en samlepost. Jeg kommer naturligvis til å oppgi at bildene er fra denne bloggen og lenke hit. (Her ser du en lignende samlepost om adventstaker)

Dersom du synes det er ok at jeg låner bilde så ville jeg satt stor pris på om du gav meg beskjed om dette i denne posten.

Trinola sa...

Nydelig med disse rosene ,men er jo litt merkelig også synes jeg .Her blomstrer stemorene ! Like vakre som om det skulle hvert vår;o))
God helg Lisemor :o))

Merethe sa...

Har du sett maken....:) ja rosene blomstrer lenge hos deg. Tenk snart jul også har du slike rundt i hagen. :) Jeg kjenner jeg lengter etter å se rosene mine i blomst. :) en god lørdagskveld ønsker jeg deg. klem

Lunalei ;-) sa...

Åh, dette er jo bare helt utrolig!!! Roser er bare helt fantastiske blomster!
Ønsker deg en nydelig adventshelg!
Klem fra Lunalu

liven sa...

Helt fantastisk!!
Og så fine som de er da :o)
der står noen hvite igen hos meg enda......
gleder meg til våren!!

ha en fin kveld Lisemoren

Anita fra hjerterommet sa...

ja utrolig hvor lenge rosene holder seg ute. Mange nabo hager her som har masse flott roser, litt fristene å plukke med seg noen men har klart å ta meg sammen hi hi.

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så kjempeflotte rosene dine er :) Mamma har også nokre roser som blomstrer her endå. Kjempefint å bu så mildt.. :) Men no har frosten komt, spørs om ikkje snøen følger også snart. Håper på kvit jul.. :)

Håper du har det berre fint, og at du er komt godt i gang med førejulsforbredelsene :) Godklem til deg

Anne (Moseplassen) sa...

Tusen takk for at jeg fikk låne bilde av kransene dine :) Nå er samleposten ferdig, 34 ulike kranser!