torsdag 26. august 2010

Høst phlox

Hei alle sammen.

Nå er høstphloxen på sitt beste. Min lille avlegger fra noen år tilbake har nå blitt til fem store tuer i hagen min. Jeg har allerede delt den noen ganger. 

 Dette er virkelig en staude som klarer seg helt på egen hånd. Den krever ingenting og blomstrer lenge. Hver stilk gjør dessuten masse av seg.

Til og med når den bare ligger der på plantebordet er den dekorativ.

Men den skal selvsagt få komme opp i en vase og inn.

Disse blomsterhodene er også kjempefine dersom de får flyte sammen med lys i en vannfylt sinkbaje eller en glass skål. Høsten begynner faktisk å gjøre seg gjeldende allerede, det er begynt å bli mørkt igjen om kveldene. Synes det er litt koselig også, snart stearinlys sesong igjen vet dere.

Heldigvis blomstrer erteblomstene rikelig ennå, og pelargoniumene har akkurat begynt å blomstre, så de er sikkert ikke helt utslitt heller ennå. Høsten er som kjent lang her på våre kanter. Heldigvis. Lang og mild :)

Klem fra Lisemoren

5 kommentarer:

Lunalei ;-) sa...

Ja, høstfloksen er kjempe fin. Har både lilla og rosa - og de er jo på sitt vakreste nå!!!! Kjempefine bilder - får skikkelig sommerfeeling av dem - og tenker ikke på at det nærmer seg høst (grøss!). Vil ikke - vil ikke - vil ikke!!!!
Men nå kan vi glede oss over at det snart er helg - måtte det bli sol og varme!!!
Klem fra Lunalu

Karna sa...

Oj så flott....jeg måtte sette ut mine "duftpinner" etter en dag eller to, da det ble vel mye blomsterduft i stuen min, men det er jo herlig å bare gå ut og plukke inn noen blomster...

Ha en fin helg!

RoseSommer sa...

Takk for hyggelig hilsen! (Trenger det, for prøver å manne meg opp til å vaske badet....:-(

Følg med på innleggene mine i kveld og imorgen. Har noe klart som jeg humrer av selv. (Beskjeden? Nei!)

GOD HELG!

Randi sa...

Så nydelig pyntet til bursdag det var under her....tror hun likner på sin mor...i hvert fall sånn som jeg har lært å kjenne deg gjennom bloggen.;-)

Fine blomster du har, du er så utrolig flink med blomster...grønne fingre vil jeg kalle det.

Kos deg med helgen
klem

MissMette sa...

Hei Lisemoren
Så mange flott planter du har, en fry å titte innom deg... Tusen takk for tips om høstphloxen... Nydelig staude... Tror kanskje jeg skal skaffe med en slik neste år...Liker også så godt plantebordet og alt du har rundt, herlige detaljer. Klem fra Mette