torsdag 19. august 2010

Yndlingsplassen min i hagen i midten av juni

Hei alle sammen.

Her ser dere yndlingsplassen min i hagen i midten av juni, Veldig bart i forhold til hvordan det så ut i fjor.


I år gikk det ikke an å plante alt ut før 17 mai slik jeg pleier. Vi hadde minusgrader om nettene nesten helt frem til juni. Det har jeg aldri opplevd før. Dessverre døde også mine flotte klematis, erteblomst-stauder og roser, som jeg har hatt stående  i potter her ved inngangen, på grunn av alle kuldegradene vi hadde i vinter. Tenke seg til, de samme staudene som blomstret like før jul, og som har klart seg fin fint gjennom vinteren i årevis måtte rett og slett gi tapt. Særlig trist syntes jeg det var med klematisen som jeg hadde i melkespannene og som vokste oppover stolpene ved døren.  

Jeg ynes derfor det har vært litt tomt og trist her ved inngangen denne våren. At jeg satte ut alle pellargoniumene mine for tidlig slik at de måtte reddes inn igjen flere ganger etter en iskald natt i minus gjorde ikke saken bedre. De ble satt langt tilbake av dette, og noen av dem døde også. Men jeg hadde rikelig å ta av, pluss at jeg laget masse avleggere, så det gikk jo greit. Men de så ikke ut til å ville blomstre noensinne. Jeg regnet med at det var fordi det nesten ikke var sol og kaldt med nordavind og regn innimellom de første sommermånedene. Mange av de andre blomstene og staudene har bare nytt godt av at det har vært fuktig og ikke stekende varme. Aldri har vel de klart seg så fint mens jeg har vært bortreist. Det er nå en gang pluss og minus med alt :)

Bildene her i dag er tatt i midten av juni, og viser hvordan det så ut her da jeg endelig fikk tatt meg sammen og skiftet jord og plantet ut og om. Jeg syntes det er så nakent og puslete, sukk. Men nå som vi har hatt en uke med sol og varme hurra ( jeg heiste flagget jeg) ser det helt annerledes ut, frodig og fint, det skal dere få se i mitt neste innlegg. 

Mine faste gartnerlærlinger, engelen(datteren min) og snupien (niesen min og nærmeste nabo), hjalp meg med hele jobben. Det er så kjekt å ha dem rundt seg og de gjør en god jobb også. Engelen og Snupien henger seg dessuten ikke opp i at jeg kanskje har litt vel mange planter, og trenger jeg egentlig det ? hvor skal jeg gjøre av dem alle sammen ? og lignende ideer som noen jeg kjenner (jeg nevner ikke navn, smiler) har en lei tendens til å strø om seg med. Det er mye vi ikke trenger her i verden, tenker jeg da, men vi eier heldigvis tiden og interessene våre selv. Smaken er jo som baken og veldig forskjellig fra person til person.

Neida, engelen og snupien, de er like begeistret som meg de. Snupien, som har vært med i sommerstjerner denne sommeren og dermed er vant til å synge for et stort publikum, trår til med vakker sang også, det er jo en gang kjekt med litt underholdning til arbeidet.

Hun hadde akkurat sunget solo på avslutningskonserten til sommerstjernene (det er en uke på teater, danse og musikk-skole, slik andre går på fotballskoler i ferien, fantastisk bra tiltak for øvrig) så alle hjertene i familien vår banket ekstra hardt. Begge søstrene mine hadde hver sin tiåring med på dette opplegget, og den andre niesen min sang en popsang med band, kor og dansere og så rett og slett ut som en pop-stjerne selv. Skikkelig proff. Det er jo så morro. Onsdag kom hun hjem og sa nå er jeg endelig kvitt sceneskrekken min, og torsdag var hun popstjerne:)

Det er derfor snupien er teatersminket også, her er det rett fra scenen til å grave i jorden. Hvem sier at ikke glamor og hagearbeid kan gå utmerket hånd i hånd.  Etterpå, når jobben er gjort, sitter isen og femtilappene løst hos meg, for jeg mener det er på høy tid at det lønner seg å være snille jenter :)  

Heldigvis er rosene og staudene i resten av hagen like flotte som alltid, selv om hagen i seg selv er ganske tufste i år, jeg har ikke hatt tid til å ta rotta på hverken ugress, gress eller snegler dette året, og hagen min er ganske bortskjemt, så nå ser den litt tufs ut. Men bedet ned mot huset er blitt akkurat slik jeg håpet, frodig tett og grønt. Nå skal jeg gå og feire moren min som har bursdag i dag. Ha en fin dag alle sammen.


Klem fra Lisemoren

4 kommentarer:

Torill sa...

Trist med alle dei flotte blomane som fraus ihjel, men eg synest du hadde det veldig koselig og frodig likevel :-) For meg som ikkje veit korleis det såg ut ifjor, var dette verre kjempeflott.

Parkvegens Hageglede sa...

Jeg mener å ha sett bilder fra denne plassen tidligere.. var da helt målbunden over frodigheten og den koselige arrangerte utekroken. Det har vært en trist vår og forsommer.. men noe godt har det kommet ut av det kalde været. Når det først blomstrer, så blomstrer det, lenge..lenge. Synes plassen din er flott i år også, er nok mange som kunne tenkt seg en slik koseplass. Ha en fin kosehelg, det er meldt bra vær over hele landet..

RoseSommer sa...

Det ser pent og spennende ut hos deg, og juniorgartnerene koser seg, ser jeg! Vi får håpe det blir en laaaang varm høst. Jeg kom akkurat hjem etter nesten en ukes ferie, så jeg var glad det er mørkt. Tør ikke se etter hvordan det ser ut med mine kjære blomster. Heldigvis har jeg hatt uvurderlig hjelp av en snill nabo!

Mitt hvite hus sa...

ja jeg vet hvordan du har hatt det på denne flotte plassen... men jammen har du det frodig rundt inngangen der... så koselig...


nå er det blomster skofte hos meg.. noen sommer blomster er ferdig..og da kommer noen høstblomster frem..
ha en fin helg..

Klemmer =)