mandag 23. august 2010

kjøkken i sommerskrud pyntet til engelens bursdag

Hei alle sammen.
I dag er det en merkedag her hjemme hos oss, for engelen vår fyller 13 år. Hun er begynt på ungdomskolen og ser ut til å trives godt i den nye klassen sin. Her hjemme feiret vi henne med familien på søndag, og jeg ribbet hagen for roser for å lage fine buketter til å pynte i huset med. Jeg elsker den lyse sommerstemningen man får med en gang man får noen buketter inn på kjøkkenet.

Denne gangen ble det ekstra mange buketter, for etter en fantastisk uke med varmt og vakkert vær
ble det plutselig øs pøs regnvær igjen. Heldigvis tittet solen frem i gløtt innimellom. Da pleier jeg å berge det som berges kan av roser  for de blir rett og slett ødelagt av det kraftige regnet. Heldigvis kommer de med nye roser helt til frosten tar dem, og det er mange måneder til.

Engelen hadde selv valgt meny, laget handlelapp og vært med på butikken. Hun studerte nøye alle varene vi skulle ha, og var det tre merker av samme produkt så leste hun alle tre nøye og lenge før ett av dem endelig havnet i kurven. Jeg er mer en løp gjennom butikken og hiv varene ned i vognen type, som hverken sjekker priser eller studerer innholdslister (naboen påstår at det ser ut som om jeg har like mange armer som hun som vasker, lager, mat og gjør lekser med ungene samtidig ved hjelp av sine seks hender i den reklamen dere vet) så jeg holdt jo på å få sammenbrudd av utålmodighet. Jeg mener: har du kjøpt en norvegia en gang så vet du jo hva du får ! men vi kom oss da til kassen til slutt (smiler) 

  
Fordelen med ungdommer i huset er at de tar i et tak. Engelen vet akkurat hvordan hun vil ha det og hun laget så si middag til 17 mennesker alene. Taco, nachos og fajitas. Hun elsker å lage mat, og faren og jeg fikk grei beskjde om hva vi skulle gjøre, for vi var ansatte. Kake bakte hun også. Flinke jenten vår. Det er helt herlig å ha et barn som liker å handle og lage mat.

 
Lurven vår gjorde også diverse forefallende jobber, for faren, som shainet resten av huset mens jeg snek meg ut etter blomster. En ordning jeg godt kan bli vant til merker jeg.


Nå har jeg for øvrig fått en grønn gardin av porselensblomsten jeg fikk avleggere av for en stund siden. Det synes jeg er veldig fint. Pellargoniumen er akkurat blitt tatt inn, i håp om at den skal blomstre masse og lenge her nå i høst.
Porselensblomsten har blomstret hele sommern, med utrolig skjønne blomster. De lukter deilig og eksrta sterkt om kvelden, men foreløbig har det gått bra, jeg har sluppet å klippe dem av. Jeg tåler ikke alltid lukten av dem, og ga vekk hele beholdningen jeg hadde av denne planten. Men så angret jeg meg, for de er jo så fine når de er grønne også. Dermed gav jeg den en ny sjanse.  


Sånn ser den ut, det drypper faktisk av og til nektar fra blomstene, skikkelig kliss, det er litt uheldig.

Senere i dag skal vi fire i vår familie feire engelen en gang til, bare oss.

God tirsdag til dere alle.


Klem fra Lisemoren

5 kommentarer:

liven sa...

Gratulerer med bursdag i huset!!!
så fint dere har pyntet og så godt det er med hjelpsomme barn!!
Du høres ut som meg på butikken u.....
Nydelig porselensblomst!!

Ha en fin dag Lisemoren og kos dere masse!!

Mitt hvite hus sa...

gratulerer med vel overstått bursdag i huset...
jammen har du pyntet fint..og så kosleig med blomster fra egen hage....

ååå så heldig du er som har porselen blomst...fikk en avlegger av mamma for mange år siden... men desverre døde den... syns de er nydelige...og så minner de meg veldig om mamma..

ha en fin dag..

klemmer

Merethe sa...

For et vakkert sommerkjøkken. Og gratulerer med tenåring.Flink jente du har som lager mat og baker. I går bar jeg inn over 20 pelliser for i dag var det meldt kraftig regn og vind. Joda det stemmer...ute er det reine høsten.

lavendel mio sa...

Hei!
Gratulere med overstått bursdag til tenåringen:)
Så vakkert du har pyntet til fest!
Porselens blomster er så nydelig de er mine favoritter:)
Ønsker deg en fin tirsdag, klem Hanne

RoseSommer sa...

Det var utrolig koselige bilder og hyggelig beskrivelse av bursdagsforberedelsene.
Dette var nok en fin dag for dere alle. Særlig bursdagsbarnet, tenker jeg :-)