fredag 26. juni 2009

Sommerfest i Lisemorshaven, DEL 2 : HAGEBORDET ER DEKKET

Selv om jeg viste dere festbordet i mitt forrige innlegg, vil jeg vise litt mer av alle detaljene. Det er jo dem vi koser oss med å lage alle sammen.

.


.
Til slike anledninger pleier jeg å kjøpe ganske eksklusive servietter. Slik at man må sjekke en ekstra gang for å se om det er papir eller stoff. Disse hvite med et svakt mønster i krem falt jeg helt for. Jeg vil nemlig ha vakre servietter, men uten at de konkurrerer med bukettene.


.

Jeg er nesten like glad i å lage mat som å stelle i hagen, derfor lager jeg gjerne til festmaten selv. De siste gangene har jeg hatt mye koldtbord, for det syns jeg er både deilig å spise og praktisk med hensyn til tiden. Alt som kan gjøres i stand på forhånd er supert.
.
.
Denne gangen ville jeg imidlertid servere noe enkelt, men varmt. Valget falt på Gryterett, det er kanskje kjedelig, men denne var ganske en ekslklusiv en, det skal jeg ha. Dessverre fikk jeg ikke blogget middagen, det ble for hektisk, og plutselig hadde vi spist den (smiler). Men over kan dere se Ramsløkdressing, laget av ramsløken jeg plukket i vår. Det smaker nydelig over salaten. Ramsløk kan du lese mer om her
.

.
Her er litt av ingrediensene før de ble til et deilig måltid.
Engelen skar opp all salaten vi skulle bruke, tidlig om formiddagen festdagen. Hun elsker å hjelpe til og er like flink som en voksen. Hun har vokst opp på kjøkkenbenken.
.

Vi legger oppkuttet salat i en plastpose for seg selv, mais som er silt og ute av boksene i en annen plastikkpose, paprikaen i en tredje osv, dere skjønner tegningen regner jeg med.
.
Posene havner i kjøleskpet, og etter noen timer, rett før besøket er det bare å helle den lagvis i skåler slik at den er sprø, kald og klar når gjestene kommer og den skal serveres.
.
Når alt er klart på denne måten tar det bare et øyeblikk, og salaten blir ikke slapp og blaut.
.
Jeg får aldri plass til store salatskåler i kjøleskapet pga alle kakene. Men disse posene er det bare å putte innimellom.
.
Pluss at alt rotet som faktisk fort fyller benken når man lager salat er ryddet bort og ute av syne for lengst. Posene er det bare å kaste. Mine gjester kommer nemlig ofte inn på kjøkkenet, og jeg serverer all maten derifra også.
.


.
Her er det mage kilo med biffkjøtt. Det tok ganske laaaaaaaaang tid å kutte opp og steike. Jeg gir det en stekeskorpe, og koker det så videre en time eller to i kraft slik at det er helt mørt. Det kan bare koke på svak varme til man lager sausen (med blant annet kjøttkraften) og har resten av ingrediensene i gryteretten. Da er det bare å ta kjøttet i til slutt, og sette lokk på pannen.

.

Det var såpass store mengder vi laget (vi var 25) at det holdt seg helt fint varmt til vi hadde tatt imot gjestene og ønsket velkommen til bords. Denne dagen var det min snille mor som blandet sausen, en halvtime før gjestene kom. Hun er en fantastisk kokk og har lært oss å lage mye god mat.

..
Denne deilige rabarbrapaien har min øster laget. Hun gjør den klar på forhånd, og steker den hjemme hos meg. Slik får gjestene varm, nystekt pai med is. Det smaker himmelsk. Kransekaken har jeg fått av venninnen min.

.


MENY
Salat
Gryterett med biffkjøtt, grønnsaker og ris
Frukt

Kaker, kransekake, iskake, rabarbrapai
Snacks


Drikke efter behag, vi har både og, med og uten, det er bare å velge.
.Gjør det enkelt for deg selv er mitt råd. La gjestene forsyne seg selv med drikke når de kommer, og så ta glasset med seg til bordet. Da slipper du at det går en million glass med, og rotet og oppvasken det medfører. Det kommer tidsnok senere på kvelden og natten likevel (smiler)
.
.
På bordet setter du ekstra glass og vannkarafler klare. Det er både praktisk og dekorativt. På samme måten syns jeg det er greit at alle forsyner seg fra et bord og så går og setter seg ved bordet. Da går det mye fortere, og det blir ikke stårende skåler og annet på bordet (da ser det fort rotete ut, pluss at det er det første som får folk til å flytte på blomstene, det vil vi unngå)
.


.
Over ser dere en av de små flaskene jeg kjøpte i vinter, og som jeg har gledet meg til å bruke.
.

.
Bordet i all sin prakt. Jeg har alltid etasjefat med frukt her og der på bordet, som gjestene kan
forsyne seg av når de vil gjennom hele måltidet.
.

.

Det ser veldig lekkert ut, i tilegg til at det smaker godt. En slik setter jeg alltid på dessertbordet også, til de som ikke er kakemomser. Denne har min svigermor laget klar. Det er alle mann i arbeid her :)
.
.
Ikke alt trenger å være hjemmelaget heller, man kommer langt med en Iskake.
.

.
Dessertbordet ble slik. Bordet skal jeg vise mer av en annen dag. Det er nydelig og et gammelt jeg har reddet.
.

.
Teltet syntes vi var genialt, og her har vi virkelig kost oss. Det er ikke det at jeg ikke kunne klart å dekke på inne. Men jeg hadde nok ikke klart å lage den hagefest stemningen som jeg liker der. Dessuten liker jeg at det er alburom og plass til å danse.

.
.
Disse vasene kjøpte jeg til jul, og de ser minst like flott ut med granbar og røde roser, men snakk om kontraster. Se bare her dersom du vil se hvordan de så ut i desember.
.


.
Detaljer fra bordet.
.

.

Nå kommer et par bordbilder til, det er vanskelig å velge.
.

.

Jeg liker godt sølvfarge til alt det lyse og blomstene. Syns det gjør seg veldig.

.

.
Glass og krystall (fjuske krystall noe av det, he,he) er også veldig fint.

.

.

Dette synet er bare helt skjønt syns jeg, her er man ikke i tvil om at det er sommer.
.


.

Skilleveggen i bakgrunnen er så ny at jeg ikke har rukket å male den ennå.
.
.
Det er lurt å ha små glass skåler rundt omkring der man kan legge fruktskall fra seg. Da holder man det ryddig og lekkert på bordet selv om man ikke rydder hele tiden.

.
Nå må jeg finne loppekassen. Jeg rakk ikke å besøke noen i dag, men kommer sterkt igjen til helgen. Jeg har store problemer med å komme meg inn på nettet hele uken, og det har vært irriterende nå da ting endelig har roet seg litt her. Håper alle koser seg i sommervarmen. Ønsker dere en strålende helg.
Nestegang kommer siste del i denne serien, Sommerfest, del 3, Natt i Lisemorhaven.

7 kommentarer:

Lenemora sa...

For et skjønt, nyyydelig bord, med så vakre markblomster!
Så veldig godt ur det du viste av mat-bilder også.
De er heldige som har deg som venn, hvem ville ikke sette pris på å bli invitert hjem når det ligger så mye arbeid og kjærlighet bak.
Du er flink :-)

Nå reiser jeg på sommerferie i noen uker, så du får ha en god sommer videre....

Klem Lenemora

Trinola sa...

Her var det bærre lækkert over hele fjøla :0)God mat og mye flott pynt !
God helg :o)))

Mitt hvite hus sa...

Wow sier jeg bare Lisemor...dette var en flott presentasjon og for noen vakre bilder...forrige innlegg også..den nydelige velkomsten til din skjønne hage...blir ganske stum jeg........

Og så nydelige bord...helt profft...Lekkert... Dette kan du... virkleig...
Nå gleder jeg meg bare til natt i hagen din...
Nyt disse deilige sommer dagene...
Sommer klem Kerstin

lavendel mio sa...

For en nytelse disse bildene var!
Det må vere topp å vere din venn som får komme til et slik nydelig dekket bord:)
Ønsker deg en nydelig helg,klem:)

h.espe sa...

Heisann!
Tusen takk for koselig sommervisitt!!

Wow, så flott det var gjort istand til sommer fest, og tusen takk for gode råd...!

Nå er jeg akkurat kommet hjem til "sivilisasjonen", etter noen herlige dager på hytta. Sol fra strålende himmel i flere dager nå, og livet er bare herlig!

Nyt flotte sommerdager du også!!

Klemmer fra Hildegunn

Lunalei ;-) sa...

Du kan virkelig stelle i stand til fest!!!
Alt var nydelig! Bordet, pynten, blomstene, serviettene - ALT!!!
Og maten....jeg vlir visst nødt til å gå og ordne meg kveldsmat!!!
Du er kjempeflink!!!
Sommerklem fra Lunalu

LYKKEBO sa...

Så flink du er!! Nydelig dekket-og så mye godt på menyen..Blir en super fest dette!!

Mange flotte bilder:)