mandag 4. oktober 2010

Et blomsterstaiv fra loppisSe på dette gøye stativet da. Det er et av de andre loppisfunnene jeg gjorde på lørdag. Det ser jo nesten ut som det hører til den fine lysekronen jeg viste dere sist. Så har jeg da også tenkt å ha dem begge i utsestuen jeg plannlegger. Takk for gode innspill på hva jeg kan gjøre med lysekronen :) Hva jeg enn bestemmer meg for så får sikkert dette stativet samme behandling. Om ikke de bare får være som de er, for jepp, utestuen skal selvsagt være hvit.


Foreløpig blir dette stativet stående ute i inngangspartiet mitt. Jeg har ganske enklet satt to sinkspann med blomstrende pelaronium inn i stativet. Her er det rett i bruk. Syntes det ble knall fint.

Litt uheldig at det er litt rusk og rask på bakken, sånn går det når en ikke koster utenfor hver dag. Nabotomtens enorme furuer drysser generøse mengder med nålene sine ned over hagen min hver eneste gang det blåser. I tilfelle jeg går tom når jeg koster (smiler)
Det greie med dette stativet er at pelargoniumene får litt støtte også, for det kan de trenge nå som de er blitt så store. Jeg vet ikke om dette er et blomsterstativ, eller om det har vært brukt til noe annet, men jeg synes det passet fint slik jeg.

Ser at det nok er på tide å rense mellom hellene også, det var da fælt i dag da, sånn går det når en ikke driver med lygeblogging (smiler). Jeg skal ta det og takrennene en av de nærmeste dagene. Heldigvis har engelen tilbydt meg sin assistanse. For i år kan vi i hvertfall ikke regne med far i huset.
Stativet endte opp her inntil stolpen, for det var den eneste ledige plassen under tak akkurat nå. Her må nemlig alle pelargonium reddes under tak, for vi fikk nesten syndefloden over oss her i går og i dag. Det regnet så mye at selv en garvet bergenser ble imponert. Men så har vi 18 grader også, så det er ingen fare for frost nå heldigvis. Derfor regner jeg med at pelargoniumene mine kommer til å klare seg fint og blomstre lenge ennå.

Selv om det begynner å se ganske tufsete ut her i Lisemorhaven, så er det ennå mye som blomstrer. Som disse skjønne erteblomstene mine. Jeg var litt sent ute med såingen i år, men det ser jammen ut som om  det betaler seg nå om høsten. Vanligvis er det et lurt knep å så erteblomster i to tre omganger om våren, med noen ukers mellomrom. Da er du sikret laaaaaang blomstring utover høsten. Det er det jeg pleier å gjøre, men i år ble de sådd kjempeseint alle som en.

En god uke ønskes alle


Klem fra Lisemoren

5 kommentarer:

Landcharm sa...

Stativet har jo du virekelig fått noe ut av. Er imponert over blomstringen din.

Merethe sa...

Du var heldig på loppis forstår jeg :) Disse tingene passer bra sammen. Her har høstpynten kommet opp ved døra og sommerblomstene er en saga blott. Alle pelliser står pent i vinduene inne og blomstrer så fint. I dag ahr det vørt skikkelig ruskevær med vind og regn. Da er det godt å pusle inne med hobbyting. GOd ny uke ønsker jeg deg. Klem Merethe

Trinola sa...

så snedig et stativ :D
--Så fin uteplass du har da ---
Pellisene her er inntatt, det blir spennende og se hvor mange som overlever vinteren ----
Ha ei fortsatt fin uke :D

Mitt hvite hus sa...

Så råfint stativ du fant deg da.. og jammen er det frodig hos deg enda... helt utrolig...

klemmer =)

Anne (Moseplassen) sa...

Hei :)
Stua blir bra frodig da, når man overvintrer uteblomstene :) Deilig å ta med litt av sommeren inn.

Og tusen takk for hyggelige kommentar på nib :)