søndag 24. oktober 2010

Vintergleder


Hei alle sammen


Så er vinteren kommet til Lisemorhaven, og selv om ertene klamrer seg til husveggen så er det nok over nå. Et par dager til så skal jeg manne meg opp og klippe dem ned.


Men heldigvis er det mange gleder ved vinteren også. Når jeg ser ut av vinduet mitt på kjøkkenet ser jeg dette. I dag har alle hagens småfugler fått hjemmelaget mat.


Om vinteren er det fuglene som er hagens blomster. Det er de som må bringe farge inn i hagene nå.


Selv om jeg nikoser meg med alle avleggerene mine også da. Hadde det ikke vært for all snøen utenfor kunne en lett la seg forlede til å tro det var sommer ennå.


Så er jeg da avhengig av lys, luft og blomster. Se på dette skjønne synet.


Skjønt dette også da :)


Dette er en annen pelargonium enn Dronning Ingrid. Jeg vet ikke hva den heter, men har hatt den noen år nå. Den får mye større blomsterhoder enn dronningen, og har en mye sterkere rosa farge.


Jeg bor i en bakke, så her er det masse himmel, noen tak og
bakerst ser dere Lyderhorn. Dette er fugleresturanten vår, den åpnet i dag.
Velkommen alle småfugler.


Jeg gjentar det sikkert til det kjedsommelige, men jeg er så fornøyd med mine grønne gardiner. Porselensblomster tror jeg må være den letteste blomsten å få til i hele verden også. Det er en vinn vinn situasjon. Den blomstrer også hele hele tiden.


Jeg elsker når solen flommer inn vinduene og fuglene koser seg i fuglerestauranten utenfor.

Takk for alle hyggelige kommentarer, det er en glede å lese dem. Jeg kommer innom dere alle senere når jeg får litt mer armslag her.

De siste dagene denne uken brukte jeg timevis bare på å komme meg til og fra jobb, i det verste snøkaoset i manns minne.

Torsdag måtte jeg bare bli på jobben, for en trailer stod på tvers her jeg bor og hindret all trafikk i evigheter. Siden jeg skulle holde foreldremøtet samme kvelden tok jeg ikke sjansen på å begi meg ut i kaoset, hvem vet om jeg hadde rukket tilbake i tide.

Men uansett, her er vi glade for snøen, og håper den ligger lenge når den nå først har kommet. Jeg er glad kaoset er overstått for i år, for jeg var ikke mye glad da jeg så den lave ned. Klokken seks om morgenen stod Lisemoren på buss-stoppet og ventet på en buss som ikke kom, sammen med alle de andre med sommerdekk på bilen. Neste år da skal jeg være forberedt, he,he.

Jeg ønsker alle mine greie lesere en riktig god start på den nye uken.

Klem fra Lisemoren 

7 kommentarer:

liven sa...

Her var mange nydelige bilder Lisemoren!! Så fint med småfuglene her og jammen har de det godt hos deg!!
Porselensblomsten er nydelig også.....ser nesten kunstig ut!!
Vil ha høst en stund til jeg da....synest vinteren i fjor var evig lang!!

ha en fin ny uke :o)

RoseSommer sa...

Dette var fine bilder! Og det er jo så koselig med fuglene som koser seg med det vi legger ut. De er mest glad i meiseboller og hjemmebakt brød, de luringene vi har på brettet. Og så har vi 3 kjøttmeiser her hele tiden, og den ene er så veldig liten! Jeg er så bekymret for den.

Karna sa...

Oj...er jo rene jungelen hos dere, så nydelig...jeg fikk en plante av min mor for en ukes tid siden, og jeg må si jeg strever med å holde liv i den....planter som klarer seg selv er nok tingen for meg...

Desverre ser det ikke ut som vinteren har tenkt å gi seg, sukk...men nå har jeg heldigvis fått byttet bil, så jeg måtte ikke snegle meg avgårde i 10km ....det tar sin tid å komme på jobb da....

Anne (Moseplassen) sa...

Så flott med erteblomsten mot snø :)
Her måtte de gi tapt i helgen, en uke med småminus gikk fint, men to netter med åtte minusgrader ble for mye for de stakkars.
Nå skal jeg klippe ned og se om jeg finner noen gode frø :D

Bestemor hadde porselensblomstgardiner, koselig :)

Bettina sa...

Hei Lisemor,

Takk for kommentaren i bloggen. Må legge igjen en hos deg og, for den fuglerestauranten var utrolig sjarmerende. Må nok åpne en sånn, jeg og. :)

Klem, Bettina.

My New England Dream sa...

Flotte bilder som alltid fra deg :) Koselig med fugler utenfor vinduet nå som blomstene er i ferd med å takke for seg i år. Jeg synes du har så koselige vinduer! Lekkert med så mye blomster :)
Ønsker deg en finfin dag!
Klem Anne-Gry

Randi sa...

Fine,gode bilder her hos deg Lisemoren!:-)
Er det virkelig så mye snø hos dere, utrolig! her er det ikke ett snøfnugg, og alt er bare grått...USJ!
Men i dag skinner solen iallefall.....så jeg må ut med Shila på tur.

Ha en fin fin dag