onsdag 20. oktober 2010

Kjøkkenet mitt drukner i avleggere.

Hei alle sammen


Du vet at du er i en hage-elskers kjøkken når du kommer inn til meg, for her drukner vi i pelargoniumavleggere. Dronning Ingrid har nemlig flyttet inn.


Foreløpig ser de freshe og pigge ut, men det spørs om de er like spreke om noen uker. I fjor satt jeg mange avleggere i vann bare for å kose meg med den siste blomstringen. Da jeg skulle julepynte ble de bare satt vekk i et bortgjemtvindu. I februar viste det seg at de stod der så fine med røtter og det hele, og da ble de plantet sammen med de andre avleggerne nå i vår. Disse kom mye fortere i gang enn de som ble satt rett i jord. Så nå skal jeg prøve dette i vinter/ vår, så får vi se.  Jeg fikk tilbud om et lite drivhus i sommer, men takke nei fordi jeg ikke ante hvordan jeg skulle få fraktet det hjem eller hvor i alle dager jeg skulle gjøre av det her. Etter all sjauingen på hytten orket jeg ikke tanken på å sette opp flere terrasser akkurat da. Men, nå angrer jeg fælt, jeg tror rett og slett at jeg må skaffe meg et drivhus til våren. Vel, vi får se det litt an.

 Utallige avleggere pynter i allefall opp på kjøkkenet mitt nå, det er nesten for mye av det gode. I dagslys er det rene sommersteningen ennå. Noe jeg liker og skal beholde helt til jeg skal i gang med julepyntingen. Det er jo ikke er så lenge til heller det.Den fine orkideen har min mann fått fra jobben sin. Han har snart vært satt ut av spill i seks uker, etter at han falt ned fra taket og brakk en skive inni ryggen. Det går veldig fint med ham heldigvis. Men jeg må ta seg av ting som vanligvis skjer helt av seg selv, som å skifte vinterdekk på bilen. Her er det nemlig meldt snø og mange minus, men jeg har nå ikke sett noe til noen av delene ennå. Heldigvis, for jeg har ikke skiftet dekk heller.


Jeg sliter noe helt forferdelig med å laste opp bilder for tiden. Hva er det som skjer egentlig, er det bare her hos meg? Alt er plutselig blitt nytt på opplastingen. Til å begynne med likte jeg det godt, for jeg kunne laste opp mer enn ett bilde om gangen en stund, noe som gjorde at bloggingen ikke tok så mye tid. Men nå går ikke det lenger heller. Jeg får knapt lastet opp noenting, og det tar en evighet å gjøre det.Men jeg har litt problemer med internett tilkoblingen min, så jeg detter inn og ut hele tiden. Kanskje det er derfor jeg baler med opplastingen også. Jeg regner med at dette bare er midlertidig og ser det litt an.
 Nå skal jeg forberede meg til foreldremøte på jobben, for det er i morgen.

Ønsker alle som er innom en fin dag.


Klem fra Lisemoren

10 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Jøje meg. Det er jo like frodig ute som inne hos deg. Jeg blir rent glad av å se på bildene dine for her ute snør det og er surt og kaldt.Håper du får stell på opplastingen. Ha en fortsatt fin kveld.

Gammel stil sa...

FOR et nydelig kjøkken!!! Så mange fine blomster:)

Klem:)

RoseSommer sa...

Først skal jeg si at jeg også synes opplastingen er rar nå, så jeg tar bare ett og ett bilde og legger inn, men det tar tid. Håper det ordner seg for oss etterhvert.

Og SÅ må jeg si at det ser lekkert ut hos deg. Jeg har ikke like stor plass til å ha avleggere stående som du har, så jeg måtte være hard idag: Jeg knep av Dronningen helt ned, og kastet alle avleggerne. (Snufs.) Så får den stå i potte i kjelleren og gjøre sitt beste for å overleve på litt lys og litt vann i noen måneder. Jeg har tillit til den!
Jeg setter stort sett alltid avleggere fra pelargonier i vann, for jeg har visst ikke helt fått dreisen på rette jordfuktighet ellers. De råtner for lett når jeg putter dem rett i jorda.
Flotte bilder, og skikkelig koselig på kjøkkenet ditt!

AnKa sa...

WOW her var det mange fine peliser. Og et nydelig kjøkken du har:)

Hulda sa...

Så utrolig flotte blomster du har. Helt nydelig i vinduene dine! :)

Mitt hvite hus sa...

Jammen hadde du avleggerer kjære deg...det bugner jo.. jeg skla også ta noen avleggere av mine..rett og slett for å få de litt minder før vinterlagringen...

har noen i vinduskarmen i stue og kjøkken ...og noen er satt opp på loftet...

jeg bruker å sette mine valeggere i vann...og det funker kjemepe bra..

klemmer =)

liven sa...

Koselige bilder fra kjøkkenet ditt...ser at du er en blomsterelsker ja :o)
Liker heller ikke det nye opplastningsystemet.....tar for lang tid...heller klarer jeg ikke å legge bilder ved siden av hverandre!!
Ønsker deg fine høstdager....uten snø!!

shabby chic og lavendel sa...

Da fikk eg bekreftet at det ikke er berre eg som ikkje klarer, eller ønsker å kvitte meg med det sommerlige enda.:O)Ved å kikke innom deg fikk eg endelig litt meir innsikt på ka eg skal gjere med mine pelargoniaer. Hadde tenkt å ha et innlegg på bloggen min om spørsmål om stell av denne planten som eg ikkje har hatt før. Så da blei eg litt klokere:)
klem catharina.

Merethe sa...

Ja her var det mange avleggere :) Jeg klippet ned pelliser og kastet alt jeg. Har så mange at jeg aner ikke hvor jeg skal gjøre av flere. Kan hende jeg må ta et valg og bare ta vare på dem jeg er mest fornøyd med :) Frodigheten på kjøkkenet ditt er herlig vakkert. Hva planter gjør med oss. Også så fint du har pyntet med epler i forige innlegg. Her har vi nydelige høstdager med sol og klarvær. Akkurat nå er det fem minus. Det går mot kaldere tider :) men når det er et så vakkert vær går det greit.
Ha det fint. Klem Merethe

IngunnBW sa...

Et drømmekjøkken! Sååå nydelig benken med alle pellisavelggerne er, vakkert med samme blomst gjentatt flere ganger i ulike glass og potter! Du roter de med blomst? Jeg har også lett for å få råtne pellisavleggere i jord, men har ikke så verst resultat når jeg setter dem under en pose med et lite hull i. Da holder fuktigheten seg jevn.

Det er ikke alltid forandringer er det samme som forbedringer, det har vi et klart eksepmel på med den nye billedopplastingen til Blogger... Vi får håpe de klarer å få den raskere.