onsdag 6. oktober 2010

Nå er det tid for innekos på kjøkkenet igjen.

 Hei alle sammen.

Nå har høsten virkelig satt seg og jeg går ikke lenger rundt å venter på en aldri så liten indian sumer mer. Er det over så er det over, sånn er det.
Så etter å ha "bodd" ute i flere måneder er det nå tid for innekos, tente stearinlys og kjøkkensyssler om kveldene fremover. Det er nemlig på kjøkkenet jeg tilbringer mest tid her i huset mitt. 
Som dere ser er lysløypen (lisemormannens navn på alle stearinlysene jeg tenner her om kveldene) tent og kjøkkenet shainet :) Men det er gamle bilder jeg viser i dag da, noen har sikkert sett dem før.
Reolen her har jeg tegnet selv, og til en viss grad bygget selv også, selv om det var lisemornaboen og lisemormannen som fullførte den for meg. Snillingene. Jeg er virkelig utrolig fornøyd med den, særlig all plassen oppå, der jeg kan ha blomster og andre vakre ting. Pluss at den er veldig praktisk og sluker mye samtidig som det ser fint og ordentlig ut.
Det er likevel sjelden jeg har så mange lysestaker oppå den, for jeg synes fort at det kan bli for mye av det gode, det er bare å innrømme. Jeg liker at det er forskjell på hverdag og fest, selv om jeg og liker at det er litt fest over hverdagene, om dere skjønner. Stetteglass er daglig i bruk her i huset, det sørger engelen vår for.
Jeg fikk så lyst til å vise litt interiør etter mye hageblogging i det siste. Selv om jeg jo mener at hage og interiør er to sider av samme sak. De utfyller hverandre. Nå er jo Anne fra Moseplassen gjesteblogger på NIB også, for å gi oss hagetips, så jeg er sikkert ikke den eneste som synes det. Anne sin flotte blogg Moseplassen, er en av mine favoritter, der det alltid er inspirasjon, vakre bilder og praktiske, nyttige tips å hente.
Nå skal jo Norges vakreste hjem kåres i  overmorgen også, og jeg var så heldig at jeg fikk se Huldas hus og hage på Frokost tv like før jeg skulle på seinvakt i forrige uke. Bare flaks, jeg ante ingenting om det på forhånd. Men for et vakkert hus, for ikke å snakke om hagen. Vidunderlig.
Det som var så morro var at hun hadde hagen full av, så det som for meg i hvertfall, hagepoppelroser, som jeg har vist dere så mange av her hos meg. Hos Hulda danset de i vinden der de stakk opp fra det hvite stakittgjerdet, sukk, nydelig var det. Det er går an å se Hulda og de andre kandidatene på nett tv, det har jeg gjort, og nikost meg mens jeg gjorde det. Blir spennende å se hvem som går av med seieren.
Jeg er så imponert over hvor lekkert kandidatene har det overalt i hele huset. Ryddig, organisert og nydelig uansett hvor du vendte øyet. Her klarer jeg gjerne et rom eller to, men jeg har alltid minst et rom i huset som er bitteitte bombet. Jeg forstår ikke hvordan folk får det til jeg. Som dere ser selv her på kjøkkenet midt er det klart rom for forbedringer (i hjørnet ved komfyren for eksempel). Her må noko gjerast ja :)
 Men det er veldig kjekt og inspirerende å se disse gjenomførte hjemmene. Intervju med eierne der de forteller hva som er gjort og hvorfor er slikt som jeg liker kjempegodt å høre i hvertfall.
Vel dette var i grunnen alt for i dag. Her vet alle at det er høst når min kjære spør meg skal jeg tenne lysløypen din ?

Takk til alle mine trofaste lesere som gir meg så hyggelige kommentarer, hilsener og mailer. Det setter jeg stor pris på.

Ønsker dere alle en god natt.


Klem fra Lisemoren

6 kommentarer:

Anonym sa...

Levende lys må vi ha! Min kjære mann bruker si: "Velkommen til domen", når alle er tent. Og da er det mange. Veldig fin hylle under vinduet. Takk for titten. Lisbeth

Anonym sa...

Levende lys må vi ha! Min kjære mann bruker si: "Velkommen til domen", når alle er tent. Og da er det mange. Veldig fin hylle under vinduet. Takk for titten. Lisbeth

RoseSommer sa...

Takk for fine bilder. Gjør ikke noe om du viser noen om igjen; de er like fine ved andre gangs visning.
Og hylla di er genial. Det er synd å ikke få vist fram alt det fine en ofte har samlet seg.
Godt det er blitt mildt hos dere også. Vi har også mildvær, og det er nesten ergerlig, så mye ved som vi har fått i hus.... ;-)

Lunalei ;-) sa...

Ja, det er skikkelig kos med masse lys!
Nydelig var det hos deg, med alle de tente lysene!!!
Klem fra Lunalu

Karna sa...

Herlige bilder....kjempe fin den lange skjenken din...og ikke minst praktisk med masse god plass både under og over...

Får ikke med meg Frokost TV jeg...begynner på jobb kl. 07.00 så når jeg kjører hjemmefra er ikke forkost TV begynt engang...men takk for tips om at det ligger ute på nett TV, det må sjekkes ut...

Ha en stårlende fin helg!

Corall sa...

Fantastisk flott blogg du har.
Det er ekstra koselig nå i mørketiden med masse lys.
Masse fine tips og inspirasjon hos deg.

Ha en fin helg