torsdag 13. november 2008

Besøk hos snupien med familie, kjøkken

Nå skal dere få være med på besøk til naboene våre. De har bygget et nydelig hus som er tegnet av arkitekten Eik. Det er lyst og trivelig og ikke akkurat vanlig. De som har vært innom bloggen min før, vet at jeg er glad i å vise masse bilder og detaljer. Tenkte derfor å ta ett og ett rom. Vi begynner på kjøkkenet.


Tok med dette bildet fra før de fikk opp flisene også. Her er huset helt nytt, og de er ikke helt ferdig. Under ser dere det samme kjøkkenet etter, i november 2008De har åpen stue og kjøkkenløsning, men kjøkkenet ligger likevel litt tilbaketrukket i huset. Arbeidsbenken i midten er på hjul, og skyves inntil veggen når de dekker til store selskaper.Et bilde fra utsiden er gjerne greit. Uteplassen tilhører utleiedelen av huset. Familien har egen hage på andre siden av huset, her er de helt ugenert og det er veldig lunt. Vi vet at det er sommer når snupien dukker opp på terassen vår i bikini før vi har fått av oss strømpebuksene : ) Det er vårt faste vårtegn. Det er en trivelig frokostplass der og en flott terrasse med både solstoler og stor spisegruppe.
Inngangsparti


Her er alltid pyntet med årstidens blomster, og de dukker alltid opp leeeeenge før jeg så mye som har tenkt tanken på at vinden har snudd for en ny sesong. Dette er en skikkelig effektiv gjeng, de jobber hele tiden, jeg har sagt at vi andre blir jo litt handlingslammet med så handlekraftige naboer. Men det er håp, i tilegg til inspirasjon får vi av og til en dytt i ryggen også. Kom igjen, nå begynner vi bare, dette klarer vi damene................sier fruen her for eksempel, og så gjør vi det, he,he.

Mangfold er viktig blant mennesker også, vi får vel si det sånn.

Inne igjen, ved familiens arbeidsplass som er lagt til kjøkkenet. Denne familien har orden i alle sysakene sine, og det ser dere allerede her. Masse permer som er sirlig merket med innhold. Fruen sier ganske enkelt fritiden min er altdor dyrebar til å holde på med leiting etter ting jeg ikke finner, derfor jeg ha system og orden. Jeg kan desverre ikke skryte av det samme, den eneste plassen jeg har det strøkent til enhver tid er i drømmene mine.


Detalj fra vinduet, her har de porselensblomster til gardiner. De har noen flortynne liftgardiner også, for om sommeren er det sol til 23 her i gården. Legg merke til alle orkideene i vinduet. Naboen tar inn alle orkideene vi andre gir opp, og før vi er kommet hjem til oss selv igjen har hun fått blomst på dem også.


Her ser dere spiseplassen på kjøkkenet. Den er nydelig med de store vinduene, virker nesten som en vinterhage. Utenfor kan familiens uteplass og terrasse skimtes.Naboen har selv trukket om stolene, eller som hun sier du ser vel at jeg har frest opp stolene litt, må ha litt forandring av og til vet du.Dette hjørnet står det alltid en blomst påBjelkene i taket er et bevisst valg, og skaper utrolig god nostalgisk stemning.Litt fargeklatter må det være syns de her, det er viktig.De hvite og nøytrale permene er freshet opp med glansbilder og merket med innhold, enkelt og dekorativt.Noen glansbilder er så store at de må deles på to permer, med det er ingen hindring for et fint resultat.Den nydelige duken er sydd av min mor, jeg har en lignende. Vi har også fått flotte duker som passer til jul og til påske. Veldig kjekt og tusen takk. De har alltid efey i dette huset, hele året. Det er veldig miljøskapende.

Overalt er det pyntet med fine detaljer, som denne engelen fra vindusposten.

Oppslagstavlen

Denne gammeldagse barnevognen har snupien fått av mormor. Dynen og puten har mormor også sydd, og dukken er håndplukket.

Kunstpusen fra hjertholm er en favoritt på veggen.

Et krusifiks er en annen favoritt. Syns dette er spesielt vakkert. Det står et slikt på ønskelisten min.

Denne engelen har hun fått av meg, den har hengt her året rundt i mange år allerede.I morgen skal dere få se et annet rom, kanskje stuen !
Velkommen tilbake.

8 kommentarer:

A Seaside House sa...

Masse koselige bilder!! Kjekt med en omvisning, kommer snart tilbake og ser stuen:) Såklart er det helt i orden at du følger bloggen min:) Ha en finfin kveld videre!

Unknown sa...

Såå koselige bilder, det var litt av et hus. Hyggelig blogg du har det er første gangen jeg besøker deg, hit kommer jeg igjen.
Klem...Ellen

Janicke sa...

Flott hus - er det Alice Eik som har tegnet det, eller? :-)

Unknown sa...

Dette var moro. Lurer på hvordan hagen ser ut jeg?

Lisemoren sa...

Det er et hus tegnet av Bjørn Eik, det er faren til Alice Eik.

Ingrid sa...

Nydelig hus, ser det ut til!! Like godt den arbeidsplassen deres, som var laget i stil med kjøkkent. Kjempelur ide å pynte de brevkassene på den måten også... :)

Emmeline sa...

Du snakker meg om et gjennomført hus hos Snupien;) Alle detaljene var jo bare helt strøken. Kjekt at du viste frem permene med glansbilder i nærbilde, utrolig artig ide og ikke minst så skjønner man at denne familien har orden i sysakene. Flott eksteriør på huset der også.
Må bare takke for koselig og oppmuntrende hilsen på bloggen min i dag. Det varmet veldig, du er så grei!!! TUSEN TAKK;) Klem

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Åh så flott eit hus!! :) Nydelig!! :) Ja, skulle gjerne hatt det slik.. skikkelig flott!! :) Ønsker deg ein herlig helg :) Godklem :)