fredag 14. november 2008

Stue, Besøk i snupen og familiens hus

Nå skal dere få se litt videre inni huset til naboene våre, der snupien bor sammen med familien sin, og pusegutten. I går tok vi kjøkkenet og i dag er det stuen jeg har lovet å vise frem.


Her ser dere inni glass huset, her har familien en deilig spiseplass, med nydelig utsikt utover. Huset ligger høyt og fritt, så de ser ned mot byen. Det er mye sol og himmel her.Utsiden med glasshuset, slik at dere kan få et inntrykk.Detaljer fra taket


Dette er favorittarbeidsplassen til de voksne i familien. Her sitter naboen blant annet og leser her på bloggen min. Her i huset klarer de det kunststykke å få pc-ene til å se dekorative ut også, det syns jeg er godt gjort. Pc-ene ryddes vekk når maten skal nytes her inne.

Avlastnings sofa i ene delen av stuen. Som dere ser så har de også porselensblomster som en grønn gardin eller ramme rundt vinduene.

Flere detaljer fra glasshuset. Mannen i huset her er en skikkelig handymann, som jobber hele tiden. Han var et kupp kan du si. Deler av huset har han bygget selv, graden av egeninnsatsen har vært høy. Men resultatet er jo også blitt veldig fint.

lysekronen som er spritet opp med litt ekstra glam.


Sånn ser det ut til hverdags, det er ikke ofte det er duk på bordene her, men når mormor kommer da kommer også dukene frem.


I dagslys ser det slik ut

På hver side av spiseplassen er det et vindu og salonger.


Detalj fra vinduet. Her i huset er estetikken godt ivaretatt, for det er noe vakkert å hvile øynene på alle steder. Denne engelen er en gave fra mor og svigermor i huset.

Flere detaljer. Dukkene har snupien laget på skolen. I dette hjemmet får også barnas kunst og saker sin naturlige plass. De estetiske genene er også gått videre til den lille vennen som malte dukkene da hun var syv år.

Lekre liftgardiner, porselensblomst og orkideer som blomstrer som ville gale.

Salongen der familien slapper av. Bildene er malt av fruen, og disse har jeg også noen av i mitt hjem. Det er kopier av kunstkort vi liker godt. Glasskapet inneholder instrumenter, noter og sangbøker, som er viktige bruksting her. Legg merke til hvor god orden de har i tingene sine. Ved siden av glasskapet er inngangen til denne stuen, og ved siden av der igjen er det åpent inn til kjøkkenet.
Detalj fra hylle over sofaen. Bildet i midten er laget av fruen.

De er glade i farger, og putene byttes ofte ut.

Detalj fra hylleseksjonen. Kort fra døtrene på pynt.

Detaljbildet fra skapet

Ved siden av til høyre skimtes såvidt døren inn til stuen. Jeg burde tatt et bilde fra denne vinkelen også, for det er ganske fint det også. Særlig inn mot kjøkkenet. Det var så mye folk på de bildene jeg har herfra så det måtte bare være denne gangen.

Klart til selskap, med mormors beste duk på bordet.

Det kjæreste eiet i huset for fruen er dette pianoet, som hun fikk i overaskelsespresang fra sin kjære. Hun hadde et annet i 20 år, som hun fikk av samme mannen da de forlovet seg, men det er byttet ut. Fruen her er nemlig musikk og formingslærer, så her er det masse sang og musikk hele året.

Gitaren er også i bruk rett som det er.

De gamle stolene er veldig gode å sitte i. De er et bruktmarkedskupp, og er trukket om flere ganger av fruen i huset. Nå er de for øyeblikket brun. De står vanligvis ikke her, men akkurat under selskaper er det greit med ekstra små sitteplasser rundt omkring. Syns stolene kom så godt frem her.

Åpning inn mot kjøkkenet. Her er et hyllesystem med god orden, som alltid. Bruksting og pynt står side om side. Både her fra stuen og på kjøkkenet er det utgangsdører til terassen. Det er det også fra soverommet, bare å spasere rett ut i solskinnet om sommeren.

Neste gang skal jeg vise dere mer av dette huset, som er tegnet av arkitekten Bjørn Eik.


Vil du være med så heng på !

2 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Dette var bare nydelig,tenk å ha det sånn.Drømme,drømme...
God helg herfra!

MiaMaria sa...

Hej!

Vilket härligt hus...

Och så himla läckert det var med de röda stolarna.....

Ha´en bra helg!
MiaMaria