tirsdag 25. november 2008

Nå er de her, hurra !

Nå er de her endelig, hagens flygende blomster ; småfuglene. De er så skjønne der de strever travelt rundt for å få i seg mest mulig mat i kulden.

Dette er det vi kan se utenfor kjøkkenvinduet vårt nå. Vinduene ble for øvrig vasket til jul i helgen, og skinner. Godt med alt som er gjort. Alle fuglematbeholderne er kommet på plassene sine og våre små venner er innom hver dag å forsyner seg. Som en bonus har vi fått snø også. Den kom riktignok torsdag, og skal visstnok forsvinne igjen i morgen. Synd, for det er så fin julestemningen med den og småfuglene.

En vanlig frokost hos oss ser omtrent slik ut i helgene. Alle sitter i frys, med hodene oppmerksomt rettet mot vindusrutene. Så tygger vi mens vi prøver å ikke lage bevegelser av noe slag, for da flyr våre venner med det samme. De er heldigvis raskt tilbake igjen, og godt er det, vi må jo av og til strekke oss etter osten. Det er et yrende liv utenfor, med kjøttmeis, blåmeis og rødstruper (tror i hvertfall det er det det er). De er så nydelige på nært hold.

Mangen av dem tar maten med seg og flyr til et tryggere sted for å nyte den. Det er særlig jordnøttene som er ettertraktet, de forsvinner før vi får sukk for oss.Se så skjønn denne er da, med de røde fargene. Snart skal den få julenek. De fine fuglematerne er kjøpt på plantasjen.

Nam nam, masse nøtter og frø.Denne fuglemateren falt datteren min helt for, og da måtte vi ha den med, sånn er det. Europris for de som ikke synes mint blir for skrikende. Engelen er veldig fornøyd med fangsten........


Velkommen tilbake en annen dag

4 kommentarer:

Unknown sa...

Å, for noen skjønne fugler. Det er veldig viktig å huske på småfuglene nå som det er snø. Det ser ikke ut som de sulter oppe hos dere....

Anne-Berit sa...

Så smart å henge fuglematerne sånn at dere kan sitte å se på fuglene mens dere spiser.Og for en sjanse til å ta fine fuglebilder,sånn som du jo har gjort.Flott innlegg!

AG sa...

Takk takk:)
Det er så koselig å mate småfuglene, og hos deg ser de ut til å innta festmåltid:) Skulle gjerne hengt ut litt mat til fuglene selv, men så er det disse reglene man må følge når man bor i disse store bygårdene i Oslojungelen da.. Hadde man bare hatt sin egen veranda!
Ha en fin kveld!

Henriette sa...

Kjempekoselig med småfuglene. I år har eg bestillt fuglebrett hos far i nabohuset, så då vert det forhåpentlegvis liv på verandaen vår:)

Ha ei god natt.
Klem:0)