fredag 28. november 2008

Kan man bedre ha det enn i .................

Her skal dere få se lyslyktene jeg har laget.

På naboavdelingen min, på jobben, er det en kreativ og hyggelig dame som alltid lager så mye fint med barna. I år har de laget slike lykter. Jeg synes de ble så fine at jeg måtte lage make. Den over er mitt første eksemplar. Men det blir nok flere, for engelen er i fyr og flamme og det kommer godt med. Jeg har nemlig tenkt å fylle hagen med slike på julaften, da blir vi atten mennesker til feiring i vårt lille hus. Lyktene skal få vise vei inn, sammen med juletreet jeg planlegger å ha utenfor.

Glasset kostet kr 20,- på fretex. Så har vi brukt, skolelim, glans, klistremerker, farget glitter og kunstig snø (man får det for en billig penge på nille).

Nå skal jeg tappe meg et avslappende bad og finne roen, før jeg går på julebord i kveld. Lykten skal selvsagt få lyse for meg mens jeg bader. Jeg har ukeblader også. Det er nesten ingenting jeg synes gir meg mer luksusfølelse enn en god time for meg selv i et skumbad. Med en vakker kopp med noe godt i, et ukeblad og et lys. Da blir jeg alltid opplagt etterpå.


Dette blir kanskje litt for privat ? Jeg tar sjansen. Her er det deilig kan jeg fortelle. Denne luksusen er nesten gratis også. Noen av dere har kanskje sett at jeg har en lysekrone for stearinlys i stuen min. Egentlig ble den kjøpt for å ha over badekaret. Men mannen min og barna mine nektet å konkurere med en lysekrone i dusjen. Noe jeg stiller meg ganske uforstående til, vi har da en dusj til i huset. Men siden vi driver et demokratisk hjem her havnet den i stuen, og jeg må ordne meg som best jeg kan på andre måter.


Strengen er kjøpt i restekroken på plantasjen. Den er tvunnet til og tilpasset med kroker som en fester hanken til. Det var ikke vanskelig å få til. De er ganske solide også.


Jeg synes det blå og hvite i glitterpynten gjorde seg så godt. Det er litt gjennomsiktelig.


Her er noen mobilbilder av de som naboavdelingen min laget på jobben.


Disse glansene fikk ikke jeg tak i, men jeg fant da andre fine heldigvis.


Jeg syns de hadde laget noen nydelige lykter
Ha en fin fredagskveld
og
Velkommen igjen


17 kommentarer:

Ingveig sa...

Å for en alldeles fantastisk kreativ ide. Denne tror jeg at jeg må stjele til mitt lille juleverksted med datteren. Tusen, tusen takk for tipset. Nå skal jeg tråle skuffer og skap og se om jeg har alt man trenger - jeg smiiiler fra øre til øre. Takker og bukker ;o)

Guttemamma sa...

SEr ut som du koser deg og lyktene var jo bare nydelige!! Godt julebord!!

Ingunn LGF sa...

Så flotte lyktene ble!

Ha en fin helg, klem fra Ingunn

Anne-Berit sa...

Nydelig,tenk så enkelt og så vakkert,takk for tipset.Ser for meg hvor fint det blir hos deg på julaften når de lampene henger der og lyser vei for gjestene dine.
Ha ei flott adventshelg!

Kristoffa sa...

Så fine lykter dere har laget:) Jeg synes den gjorde seg veldig på badekarskanten. Ser ut til å være stemningsskapende der.

God helg!

Henriette sa...

Ingenting er som eit laaaaangt bad med levende lys, ei god bok, og litt godt i glaset:)

Nydelege lykter du hadde laga. kanskje me skal prøva oss på nokre slike her i huset og.

Ha ei god helg.
Klem Henriette:0)

Synnøve sa...

Så nydelige lykter. Håper du har hatt en fin kveld på julebord.
Ha ei fin helg

Gamlå sa...

Heisann

Det badet så herlig ut, har ikke badekar jeg:)

Så fin ide dette her var det må du si til henne som har laget alt det flotte.

hilsen Gamlå

Kristoffa sa...

Takk for besøket i bloggen min. Stillingsannonsene og reklamen i de gamle avisene og bladene er nesten det mest spennende. Det viser at det var andre tider da. Jeg har plukket frem aviser og blader fra årene da noen av slektningene våre ble født. Disse skal de få i julegave. Har også solgt mange blader og aviser nå til andre som vil gjøre det samme som meg:)

Tiril sa...

Lyktene dine var bare nydelige, deilig med et skumbad.

Gamlå sa...

Heisann

Ja dyrene våres må vi passe på. De tenker deg også. De sies at en hund kan bli fornærmet hvis vi ler av dem. f.eks Nemi med Kaja sin truse:).

Ha en forstatt fin lørdagskveld

Tulip sa...

Koselig lykt du har laget!
Ja et godt bad er luksus for sjela! Ser ut som du storkoser deg...

Lykke til på julebordet:)

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Så utruuulig nydelige lykter du har laga deg :) Og så smart!! Trur eg må låne ideen din til litt seinare :) Må berre finne diverse ting, og ikkje minst gjere meg ferdig med alt som eg har pjåta inn i hodet mitt med ting eg tenker å lage :) hehe. :) Ønsker deg ei flott adventstid :) Godklem :)

Mia sa...

Nyyydelige lykter, med akk så vakre engler. Jeg synes jeg ser de for meg (lyktene, altså...) hengende fra trær på julaften, og alle de glade gjestene som kommer festpyntet til dere for en julefeiring. Vakkert kommer det til å bli! Og deilig så det skummende badet ditt også. Jeg savner et badekar sååå masse, dusj blir liksom ikke helt det samme...

Anne på Moseplassen sa...

Det så veldig koslig ut :)
Og høres ut som en fin ting å vise vei med på juleaften! Jeg har frostet mye glass tidligere, med eggehvitte og div sukker, men har aldri satt hank på - det var en fin detalj :D

LYKKEBO sa...

For noen nydelig lyslykter! Og så utrolig fin med lys i!Kjøpte en pakke med servietter her om dagen, som jeg tenkte jeg kunne bruke uten på glass, og det må jeg prøve meg på..Ihvrtfall nå som jeg ser så fint det blir! Deilig med et bad.. Stillhet og ro..**

God kveld til deg:)
Klem

Magdalena sa...

så deilig du har det da!!
ja slike lykter ER så skjønnt...
lager slike eg også,- stor klem til deg~~~~